LA MANGA: Allerede etter fem minutter av oppgjøret som endte med 3-1-seier fikk Åsen ballen av Kent-Are Antonsen i rommet mellom midtstopper og forsvar. Han dro seg inn i 16-meteren og ble felt av en Sogndal-spiller. Straffen ble kontant satt i nettet av Ondrasek, som scoret sitt andre mål på to kamper på La Manga.

— Jeg er en spiller som liker å få ballen, og føler det går veldig bra. Jeg spiller godt sammen med Zdenek, og vi snakket sammen før kampen om hvordan vi skulle kombinere for å få uttelling.

Også etter målet var Åsen meget positiv og sammen med Ondrasek var duoen flere ganger nære ved å score. Åsen viste gode tendenser med ballen på små flater, og frustrerte ofte motstanderne. En spillertype TIL ikke har hatt for mange av de siste årene.

Overtråkk

Åsen, som kom fra Ranheim før jul, ser ut til å bli satset på i en såkalt 10-errolle som beveger seg mellom spissen og midtbanen. En rolle blant annet Lars Iver Strand hadde i TIL på midten av 2000-tallet.

— Jeg synes han er veldig bevegelig og trygg med ballen og er skapende hele veien. Gjermund fortsetter utviklingen, og det er vi særdeles fornøyde med, sier TIL-trener Steinar Nilsen til iTromsø.

Gjermund Åsen leverte en god kamp mot Sogndal. Foto: Digitalsport

Like fullt er treneren glad det enda bare er februar og god tid til sesongstart etter 3-1-seieren.— Enda er det ting vi skal jobbe med både med tanke på defensive og offensive. Vi gjør mye bra i angrep, men mye merkelig uten ball. Vi mister tidlig både Simen Wangberg (overtråkk) og Marcus Hansson (hodeskade) og det preger oss. Da er det sterkt å gå fra 1-1 til 3-1 i andre omgang, sier Nilsen.

- Fryktelig mottak

På baklengsmålet i første omgang mistet Magnar Ødegaard ballen som siste mann, noe Sogndal-spiss Robin Shroot nådeløst utnyttet.

— Jeg får en ball fra William (Frantzen red. anm) og skal bare ta et mottak og klarere ballen. I stedet spretter den litt opp og jeg får et dårlig touch, og den kommer foran meg. Fryktelig dårlig, og slikt skal ikke skje. Jeg kan ikke huske at jeg har gjort det tidligere, og det vil ikke skje igjen, sier Ødegaard stående på baksiden av tribunen.

Simen Wangberg måtte tidlig gå ut etter et overtråkk i den høyre ankelen og satt resten av kampen på benken med en ispose på foten.

— Jeg er ute noen dager, men det er ikke noe alvorlig, sier han.