LA MANGA: La Manga ligger helt på det sørøstlige punktet i Spania. På gode dager kan Marokko skimtes i det fjerne over det mektige Middelhavet.

Hit har norske fotballag reist siden slutten av 1990-tallet for å komme bort fra kulde og snø i hjemlandet til grønt gress og lagbygging i Spania.

Men det er ikke bare fotballklubbene som tiltrekkes av området som i utgangspunktet var et eldorado for engelske golfere.

Storklubber

Da TIL slo La Manga Club 4-0 i går ettermiddag satt et tosifret antall speidere og agenter på sidelinja.

Etter det iTromsø vet har den nederlandske storklubben Ajax sett begge TIL-kampene så langt, og skal også se de to siste oppgjørene TIL spiller her nede.

Også de kjente klubbene Heerenveen, Utrecht, Twente, AZ Alkmaar og Feyenoord fra treskolandet, samt belgiske Zulte-Waregem satt på tribunen.

– Utstillingsvindu

Øverste nivå i Tyskland er også representert gjennom Hamburg og Borussia Mönchengladbach.

Elche, den lokale spanske eliteserieklubben en times kjøretur fra La Manga som i går kveld møtte Martin Ødegaards Real Madrid, er også på plass.

— Noen kan tenke at det er et utstillingsvindu at disse er på tribunen. Jeg tror uansett ikke at det er forstyrrende. Tvert i mot kan det være inspirerende at det er oppmerksomhet rundt La Manga og de kampene som går her. Det er bare positivt etter mitt syn, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Fint mål

I oppgjøret mot La Manga Club, som var en meget svak motstander, fikk TIL mye fritt spillerom, og 17 år gamle Mikael Norø Ingebrigtsen hadde flere prestasjoner som fikk åpnet øynene på speiderne til stede på stadion. Han var toneangivende med to av de fire nettkjenningene. Det ene et klassemål fra 13 meter på hel volley etter innlegg fra siden.

— Jeg fikk et godt treff der, og det var fint å se den gå inn, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Zdenek Ondrasek og Henrik Gjesdal scoret de andre to målene. TIL spiller sin neste treningskamp mot Sogndal torsdag.