PLANICA/TROMSØ: SkiprodusentFischer ga et tilbud til Forfang under Hoppuka, og Tromsø-hopperen valgte å signere avtalen som gjelder for to år. Dermed fikk skigiganten kloa i hoppkometen før andre hoppmerker som Fluege.de rakk å få ut fingeren.

Avtalen er en standardkontrakt og dreier seg først og fremst om tilgang til det beste utstyret, samt service. Fischer leverer også ski til blant andre verdenscupleder Severin Freund og Stefan Kraft. Anders Fannemel, Norges beste i verdenscupen denne sesongen, er i stallen til Fluege.de.

– Jeg har ikke lov å kommentere annet enn at jeg får veldig bra service, ski og hjelp av Fischer, men det er gull verdt altså , sier Forfang.

Bonus

I tillegg er det bakt inn en prestasjonsrettet bonus.

– Men jeg må prestere på et helt annet nivå enn nå for at det skal lønne seg, for å si det slik, uttaler Forfang.

Etter den utrolige suksessen denne sesongen, har det kommet noen henvendelser fra næringslivet, men foreløpig er ingen andre avtaler signert.

– En skisponsor blir aldri en hovedsponsor uansett. De leverer ski, mens det er andre sponsorer som tar seg av det økonomiske, sier 19-åringen.

Torsdag venter mammutbakken i Planica. Der er det trening og kvalik i dag. Fredag og søndag er det individuelle renn, lørdag er det lagkonkurranse.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg har ikke hoppet siden verdenscupen i Kollen søndag, men generelt føles kroppen bra. Så får vi se når jeg prøver meg i bakken, sier Forfang.

Går for ny rekord

Han ble nummer tre i Vikersund, og satte ny pers med 225,5 meter i ett av hoppene der.

– Klart det er målet å sette ny pers nå, sier Forfang.

Bakkerekorden i Planica er på 239 meter, men bakken er ombygd og kanskje er det mulig å slå verdensrekorden til Anders Fannemel på 251,5 meter.

Det er blitt nevnt mange ganger at Forfang er en flyger. Han er enig i beskrivelsen.

– Det har med feelingen og touchen i lufta. Jeg har ganske god forståelse for flygeprosessen og det å få et maks løft. Det har egentlig alltid vært slik, helt siden jeg hoppet i rekruttcupen fra jeg var 12 år. Jeg har alltid trivdes når vi har gått opp i bakkestørrelse og har kunnet hoppe lenger, sier Forfang.

Han er nummer seks i skiflygingscupen sammenlagt og er derfor kvalifisert for konkurransen, uansett utfall i dagens kvalik.