HOLMENKOLLEN: Anders Bardal ble beste norske på 6.-plass.

Freund vant også fjorårets Holmenkollrenn og var best i lørdagens verdenscuprenn i samme bakke. Søndag hoppet han 132 og 128 meter til 258,9 poeng. Det var tyskerens fjerde strake seier i verdenscupen og hans niende seier denne sesongen.

— Det er virkelig, virkelig, virkelig fantastisk. Nå har jeg vunnet her tre ganger på rad. I går tror jeg mange dro hjem etter femmilen, men i dag var det masse folk. Å vinne her for andre dag på rad, er helt perfekt, sier Freund til Aftenposten.

— Holmenkollen er en av de beste plassene å hoppe – det er flott å være skihopper her. Under VM i 2011 var det så mye tåke at man ikke så publikum, men vi hører dem alltid.

Den japanske veteranen Noriaki Kasai ble nummer to, slått med 4,0 poeng etter to hopp på 128,5 meter. Slovenske Peter Prevc og polske Kamil Stoch delte tredjeplassen.

Anders Bardal hoppet 122,5 meter under vanskelige forhold i 1. omgang. Han økte med 9,5 meter i finalen, men manglet et skikkelig nedslag og avanserte bare fire plasser fra sin 10.-plass.

— Forholdene var vanskelige i dag. Jeg hadde dårlige forhold i begge omgangene. Det andre hoppet var likevel veldig bra, helt til landingen. Det var litt dumt, for jeg mistet pallplassen der, sier Bardal til Aftenposten.

Anders Bardal ble nummer seks i Holmenkollen (Arkivfoto) Foto: Ole Martin Wold

Anders Jacobsen landet på 124,5 meter og økte med en halv meter i finalen, men avanserte til 7.-plassen.Rune Velta kom fra to tredjeplasser, men var litt uheldig med forholdene i sitt første hopp, som heller ikke var noe maks hopp. Det ga 122,5 meter. I finalen økte han med bare en meter, raste nedover resultatlisten og ble tredje best av nordmennene på 12.-plass. Phillip Sjøen endte på plassen bak.

Den første omgangen bar preg av svært varierende og vanskelige vindforhold.

Kenneth Gangnes hoppet 125,5 meter, men slo av 8,5 meter i sitt annet hopp og falt fra 16.— til 23.-plass.

Johann Forfang hoppet bare 116,5 meter, ble nummer 37 og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. (Aftenposten/NTB)