Torsdag hoppet Forfang på hjemmebane under verdenscuprennet i Granåsen. 19-åringen er fra Tromsø, men bor og trener i Trondheim.

— Å se treningsanlegget fylles opp med folk er helt fantastisk. Det er kjempeartig å hoppe her, sier Forfang til NRK.

Justin Bieber

For han fikk ekstra støtte fra publikum. Blant annet hadde bror og tidligere topphopper Daniel Forfang tatt turen for å støtte lillebror. Blant fansen hadde noen laget et banner med påskriften: «Hvem f... trenger Justin Bieber når vi har Johann Forfang?».

— Det er kompisene mine som står bak den. De drar til med de merkeligste ting. Den er var utrolig morsom den der, sier Forfang til Adressa.

Deilig å prestere på hjemmebane

Forfang hadde en mislykket konkurranse i Lahti med en 49. plass og hoppet til 24. plass i Kuopio. Da smakte det godt med en 11. plass i Granåsen.

Johann Forfang. Foto: OLE MARTIN WOLD

— Det var et godt skihopp i andreomgangen og jeg fikk dratt den et par meter. Jeg kjente det ble tungt midt i hoppet, men jeg klarte å komme meg langt ned likevel, sier Forfang.Han legger ikke skjul på at det var ekstra godt å prestere på hjemmebane.

— Det er ekstremt morsomt å hoppe på hjemmebane og spesielt prestere. Det er så ulikt alt annet jeg har vært med på tidligere, sier han.

Står over Kollen

I helgen er det Holmenkollen som står for tur i verdenscupen. Det blir uten Forfang som satser på den siste konkurransen i Planica.

— Jeg kommer til å stå over Holmenkollen og trene her i stedet. Jeg satser på å være med i Planica neste uke, sier Forfang.

- Uflaks

— Justin Bieber? Hvem er det? Johann overgår han ti av ti ganger, sier Daniel Forfang til iTromsø.

Det var en stolt storebror som så Johann hoppe til 11. plass på hjemmebane.

— Det er helt fantastisk. Han har samtlige hopp over 130 meter i Granåsen, og det nivået han har er veldig bra, sier Daniel Forfang til iTromsø.

Men det kunne ha gått bedre for lillebror. Det var krevende forhold i Granåsen, og rennet ble preget av mye vind.

— 1. omgang ødelegger litt; da har han litt uflaks. Det er små endringer som skal til for at han stabiliserer seg høyere på lista, sier Daniel Forfang.