SAMLESIDE VM i Sør-Afrika:

På et lysende tysk landslag er det mange som har imponert.

En av de beste er 20 år gamle Thomas Müller, som scoret i VM-debuten mot Australia, og sist søndag senket England med to mål og en målgivende.

Mitt mål mot Australia minnet meg faktisk om Gerds vinnermål mot Nederland i 1974 , sier 20-åringen selv før hans Tyskland i dag møter Diego Maradona og Argentina i VM-kvartfinale.

LES OGSÅ:

Men Thomas har et stykke igjen før han er oppe på Gerds nivå:

Thomas står med tre VM-mål – det er 11 opp til Gerd.

«Der Bomber» er fortsatt tidenes tyske toppscorer med 365 mål på 427 kamper for Bayern München i tysk Bundesliga.

For landslaget hadde han imponerende, og sannsynligvis uslåelige, 68 mål på 62 kamper.

Han ble skytterkonge i 1970-VM med 10 mål. Fire år etter scoret han «bare» fire på hjemmebane – men Gerd avgjorde VM-finalen mot Nederland med 2-1-målet.

Stolt «Der Bomber»

På en kaotisk og parodisk presseseanse i Sandton Convention Centre midt i Johannesburgs travle finansstrøk: En av VMs største sponsorer har invitert to tidligere toppscorere på podiet. Portugisiske Eusebio. Og tyske Gerd Müller. Et rent pliktløp for begge to og sistnevnte innleder seansen med det som må ha vært VM-historiens største kremt i en mikrofon.

Folk skvetter. De ler. Og så forsøker han som blant annet ble kalt «lille, tykke Müller» å svare på spørsmål. Det vil si, han svarer overhodet ikke på spørsmålene, kun på det han selv vil svare på. Det er tydelig at gamle Gerd, nå med grått hår og skjegg, tenker mye på 44 år yngre Thomas.

Jeg må si at den som har imponert meg mest i VM til nå også heter Müller til etternavn. Også han fra Bayern München. Min etterfølger er funnet. Og jeg er veldig stolt av ham .

Sa Müller. Og klarte aldri å gi noe svar på om han trodde landsmann Miroslav Klose ville score to mål til i VM og tangere hans egen 14 VM-mål. For Gerd er det tydeligvis én ting som gjelder i VM: Han med det samme etternavnet. Gerd sier arvtageren har mange av de samme kvalitetene – målteften, god skuddstyrke med begge ben og kaldblodighet foran mål.

LES OGSÅ:

Bayern-gutter

Likhetene stopper ikke der. Begge de to angrepsspillerne, hurtige Thomas brukes også som kant og offensiv midtbanespiller, er flasket opp i Bayern München.

Gerd Müller spilte 15 år (1964-1979) på klubbens seniorlag.

Mens Thomas akkurat er i startgropen på seniorkarrièren.

Han kom til klubben allerede som 10-åring. Men først i februar i fjor signerte han profesjonell kontrakt med den tyske giganten.

Thomas Müller fikk full tillit av Bayern-trener Louis van Gaal sist sesong, scoret 13 mål på 34 seriekamper, og fikk sin debut på A-landslaget. Før dette VM hadde han kun to privatlandskamper på baken. Men også landslagssjef Joachim Löw ga unggutten tillit i første VM-kamp.

Nå er det kun Argentina som skiller Tyskland fra VM-semifinale.

Det blir argentinsk genialitet og galskap i skjønn forening, mot ungt, tysk pågangsmot.