SAMLESIDE VM i Sør-Afrika:

Schweinsteiger har gått kraftig ut mot Maradonas lag og advart sine lagkamerater mot provokasjonene han hevder vil komme fra argentinsk side.

De begynner allerede før kampen. Med kroppsspråk og gester prøver de å påvirke dommerne. Det viser mangel på respekt, men det er slik argentinerne er. Det er typisk for deres karakter og mentalitet. Jeg håper dommeren har en god dag , sier Schweinsteiger.

Maradona bare trekker på skuldrene.

Les også:

Nervøs

Jeg har ikke tid til å bry meg om Schweinsteiger. Han kan si hva han vil. Vi akter å beseire Tyskland på deres egen banehalvdel, og det er kanskje det som bekymrer ham. Det virker som han begynner å bli nervøs , sier han.

Det er en lang VM-historie mellom Argentina og Tyskland. Lagene møttes i finalen både i 1986 og 1990, begge ganger med Maradona som den store stjernen. Første gang gikk han av banen i triumf etter seier, annen gang i tårer etter tap.

For fire år siden møttes lagene i kvartfinale i Berlin, og Tyskland vant på straffesparkkonkurranse. Da den var avgjort, brøt det ut fullt slagsmål med kungfuspark, slag og stemplinger.

Schweinsteiger ble den gang angrepet av Maxi Rodríguez, mens Per Mertesacker ble stemplet i skrittet av Leandro Cufre. Skjebnesvangert for tyskerne var det at Torsten Frings ble avslørt av videobevis etter å ha langet ut et slag. Den daværende nøkkelspilleren ble utestengt i semifinalen, som Tyskland tapte.

Les også:

– Full av provokasjoner

Hele kampen var full av provokasjoner fra argentinernes side, hevdet manager Oliver Bierhoff den gang. Schweinsteiger, som nå briljerer i rollen Frings hadde i 2006, mener det vil bli slik lørdag også .

– Vi så det i kampen mot Mexico også. Vi må ikke la oss provosere, og jeg håper dommeren vil få med seg hvem som prøver å provosere hvem, sier han.

Sju tyskere har gult kort og risikerer utelukkelse fra en eventuell semifinale om de får ny advarsel lørdag.

Lørdagens kvartfinale i Cape Town er den eneste mellom to tidligere VM-vinnere. Tyskland har tre VM-titler, Argentina to.