Lionel Messi og Juan Sebastian Veron har mye og snakke om i VM. De deler rom. Innfelt bilde: Edgardo Prátola. Foto: AMR ABDALLAH DALSH

SAMLESIDE VM i Sør-Afrika:

27. april 2002 døde Estudiantes-spilleren Edgardo Prátola etter lang tids kamp mot kreftsykdommen.

Etter sin død fikk Pratola legendestatus i den argentinske klubben. Drakten til Prátola, som bare ble 32 år gammel, har vært med på flere mesterskap og landskamper.

Nå henger den altså på det argentinske spillerhotellet i Pretoria — på rommet til Lionel Messi og Juan Sebastian Veron. Med skriften «Ruso estás con nosotros» - russeren er med oss.

Som et minne, relikvie, ikon - og kanskje også lykkebringer?

Følelsesladet

Tilhengerne til Estudiantes har egne sanger tilegnet Prátola. Og ofte kan en se T-skjorter blant tilhengerne påskrevet «Ruso estás con nosotros» - russeren er med oss. Veron er i dag kaptein for barndomsklubben Estudiantes og hadde et nært forhold til avdøde Prátola.

I 2006 holdt han en meget følelsesladet tale over høyttaleranlegget på stadion etter at hans lag hadde slått Boca Juniors, for å minne «El Ruso», russeren, som Prátola ble kalt fordi mange mente han lignet på en russer.

Den samme følelsesladede talen skal Veron ha holdt for både Messi, Diego Maradona og den argentinske troppen før VM startet her i Sør-Afrika.

Ifølge den spanske avisen Sport, som følger Messi og Barcelona veldig tett, skal stjernespilleren ha blitt meget rørt da han hørt om draktens historie.

Da Maradona så skjorten gikk han frem og kysset den.

«En fighter»

Prátola var en sentralspiller på Estudiantes på slutten av 80-tallet og første halvdel av 90-tallet. Etter noen år i mexicansk fotball var han tilbake i Estudiantes i 2000. Prátola var lagets kaptein og eide trøye nummer seks.

I 2000 fikk han diagnosen kreft i tykktarmen. Etter mislykkede operasjoner måtte han gi opp fotballkarrièren året etter. Prátola ble symbolet på en fighter og et eksempel for argentinsk fotball.

Dagen før sin død ba han Estudiantes-spillerne om å spille kampen mot Independiente.

Nå vil Argentina, og spesielt midtbanespiller Veron, vinne fotball-VM for sin avdøde venn.

Først venter Tyskland i morgendagens kvartfinale.