Alt om VM får du her:

Diego Armando Maradona. Alt er skrevet om Argentinas store sønn. Likevel er han nesten mer populær enn noensinne, og i VM har han fremstått som kontrollert, sjarmerende, klok og moden. Hvem hadde trodd det om mannen som var i ferd med å ødelegge sitt eget rykte med utenomsportslig tull?

Det er en gjenreisning fotballverdenen er vitne til. Maradonas Argentina leker, de smiler, de får nye venner for hver kamp de spiller. Der Dunga har gjort Brasil til en maskin har Maradona beholdt glimtet i øyet.

Klar offside

Mot Mexico var det tydelig. Allerede før kampstart virket Maradona helt uanfektet. Han lo og gliste, trikset med kula i treningsdress, og småpratet med alle sine spillere. Spillere som hever millionlønn, men som ser på Maradona slik ballgutter ser på spydspisser.

Og tydeligvis har mannen mer kompetanse enn mange fotballeksperter vil gi ham kreditt for. For Argentina glitrer, og det er ikke bare Messi som imponerer. Riktignok var det dommerkvartetten som sørget for 1-0. Tevez stod i klar offside da Messi pirket frem en retur fra keeper Perez etter 25 minutters spill.

(Artikkelen fortsetter)

SCORET: Men Carlos Tevez' scoring burde vært annulert for offside (Foto: Scanpix).

Men 2-0 fikset Mexico på egenhånd da midtstopper Osorio forærte Higuain ballen etter 33 minutters spill.

(Artikkelen fortsetter)

NYDELIG SCORING: Gonzalo Higuaín utnyttet en forsvarstabbe hos Mexico og satte inn 2-0 til Argentina (Foto: Scanpix).

Dobbel Tevez

At det ble bråk mellom lagene på vei inn til pause forsterker bare mannen og myten Maradona. Det skal være litt sirkus, og det blir det uansett hvor han er. Men forskjellen fra tidligere år er at han klarer å holde sitt mannskap fokusert, og det første som skjedde etter pause var at Carlos Tevez klinket ballen utagbart opp i krysset fra 18 meters hold.

– Dette var et viktig skritt for oss. Vi spilte bra, og vi er i kvartfinalen , sa tomålsscorer Tevez etter kampen.

(Artikkelen fortsetter)

PERLE: Carlos Tevez' fantastiske 3-0-mål ble feiret på denne måten (Foto: Scanpix).

At Mexico hadde fortjent bedre er åpenbart. De spilte flott fotball, viste prov på eminent teknikk, og fikk et umulig utgangspunkt med de to tidlige målene. Det sømmet seg derfor at Hernandez banket inn 3-1 etter 70 minutters spill. Han mottok feilvendt, snudde på femøringen, og klistret ballen opp i nærmeste kryss. En vakker scoring, og en verdig avslutning for stolte meksikanere.

– Vi var best i starten, men så slapp vi inn et offsidemål og et tabbemål. To tabber gjorde en dramatisk forskjell. Men vi sto på og kjempet, og nå er det ikke annet å gjøre enn å gratulere Argentina , sa Mexicos landslagssjef Javier Aguirre.

Landslagssjefen mener at hans unge spillere har en lys framtid.

– Vi har en stor generasjon av unge spillere som må brukes på beste måte. Jeg tror de vil være på topp om fire år, sa han.

(Artikkelen fortsetter)

REDUSERTE: Her pynter Javier Hernández på sluttresultatet (Foto: Scanpix).

Tyskland neste

Men det som vil bli husket er Maradonas jubel ved de tre scoringene, hans diskusjoner med dommeren, hans lure smil og store diamantøredobber. VMs største stjerne står på sidelinjen, men det er bare rent fysisk.

Nå venter Tyskland i kvartfinalen. Maradonas slentrende stil mot tysk effektivet og orden. Et tysk lag som fullstendig pulveriserte England med sitt ungdommelige pågangsmot, og flotte pasningsspill. Det blir en kulturkollisjon, det blir prestisjefylt, og det blir fest.

Diego Maradona gleder seg.

– Jeg har lyst til å dra på meg trøya og spille selv , sier Argentinas landslagssjef.

Maradona møtte Vest-Tyskland i to VM-finaler da han var på topp som spiller. I 1986 ble det seier, fire år senere ble det tap i en kamp med to argentinske utvisninger.

Lørdag handler det om kvartfinale i Cape Town.

– Vi vet at Tyskland er en annen type lag enn Mexico. De er sterkere, men vi kommer til å bruke de rette spillerne for å slå dem , lovet Maradona.