Tirsdag var 21-åringen tilbake i full trening for TIL etter beinbrudd og, i det siste, sykdomsplager i vinter.

— Det er blitt noen uker siden sist jeg var i full trening. Det var godt å komme tilbake, sier Antonsen tilfreds etter trening.

Siste TIL-nytt:

— Var alt for dårlig

Like tilfreds er ikke Antonsen når iTromsø viser han TILs hjemmestatistikk de siste årene, etter lagets første trening på Alfheim for året.

Den viser en fire år lang nedadgående trend i poengfangsten på hjemmebane, fra 36 poeng hjemme i sølvsesongen 2011 til 21 poeng i fjor - fire mindre enn i nedrykkssesongen 2013. — Det er alt for dårlig. Vi tapte alt for mange hjemmekamper i fjor, slår Antonsen fast.

Han setter listen opp mot nivået som TIL var da de jaktet medaljer for fire-fem år siden.

— Vi må over 30 poeng totalt. Det er minst ti hjemmeseire. Der burde snittet være, sier unggutten offensivt.

— Samtidig må vi huske at vi var nyopprykket i fjor. Vi er nødt til å ta nye steg derfra i år, legger han til.

Flovik går for 40 totalt

TIL-trener Bård Flovik har i hele vinter flagget en ambisjon om å gjenreise Alfheim som et fort.

Han vil ikke være like spesifikk i poengkravet som Antonsen, men sier:

— Har vi 21 poeng som i fjor, må vi ha like mange poeng på bortebane for å komme opp i minst 40 poeng, som er ønsket og ambisjonen. Vår ambisjoner er å etablere laget opp mot midten av tabellen.

— Samtidig er det viktig å være realist. Vi har nedykk, opprykk og nedrykksstrid bak oss de siste tre årene. Vi må bygge stein for stein, sier treneren.

Håper på "Gamsten"

Han er glad for å ha Kent-Are Antonsen tilbake. Også Morten Gamst Pedersen trente hele økten på Alfheim tirsdag - selv om sistnevnte ikke er helt 100 prosent ennå.

— I dag passet det å ha han med hele økten på hans premisser. Det er sjelden noen er med på 70 prosent, men jeg oppfatter at han tålte det og er spent på reaksjonen hans i morgen, sier Flovik.

Han bekrefter at "Gamsten" kan være aktuell for generalprøven mot Brann på søndag.

— Og når det gjelder Kent-Are, så er han tilbake hundre prosent. Blir han i form og vi velger han, så spiller han i serieåpningen, sier Bård Flovik.

— Så lenge jeg blir 100 prosent kan jeg ikke si noen grunn til at jeg ikke starter. Det har hele tiden vært målet at jeg skal være tilbake til seriestart, sier Kent-Are Antonsen.

Siste nytt fra eliteserien: