Martin Fourcade vant suverent etter feilfri siste skyting. Han var i mål drøye 13 sekunder foran tsjekkiske Ondrej Moravec.

Bø så ut til å være sjanseløs etter tre bom på de to første skytingene, men stryningen holdt stor fart i sporet og kjempet seg til 3.-plass på sisterunden.

Han tok ut alt på sisterunden, og brukte lang tid på å reise seg i målområdet.

— Jeg kan ikke helt skjønne at jeg klarte å komme meg opp igjen der. Jeg fikk en verst tenkelig start. Det var sterk vind på første skyting, og jeg fikk to bom. Det var bare å kaste seg på stavene. Jeg gikk egentlig fire spurtrunder, sa han til NRK etter tredjeplassen.

Svendsen og Fourcade kom sammen inn til fjerde- og siste skyting, men mens franskmannen traff på samtlige fem skudd, gikk alt galt for nordmannen.

— Jeg ble stående litt anspent og fant ikke helt stillingen. Da blir du straffet. Det er jo den duellen man vil ha, egentlig, men så var det jeg som sprakk denne gangen. Det var surt, sa Svendsen.

Dermed kunne Fourcade gå inn til sin 41. verdenscupseier, mens Svendsen til slutt ble nummer 13. Johannes Thingnes Bø ble nummer ti, mens Ole Einar Bjørndalen kom på 12.-plass. (©NTB)