Brødrene Bø gikk ut først på gårsdagens jaktstart. De kom inn som nummer fire (Tarjei) og syv (Johannes). Tarjei Bø er i ferd med å sette rekord i fjerdeplasser på jaktstarten. Kerstin Jönsson, AP/NTB Scanpix

Sjekk Tarjei Bøs uheldige statistikk

Tarjei Bø har gått fire jaktstarter denne sesongen. Han har havnet på fjerdeplass i alle.

Utgangspunktet for de norske skiskytterne på jaktstarten i Ruhpolding i går kunne ikke vært bedre.

De tapetserte pallen på sprinten dagen før. Johannes Thingnes Bø gikk først ut, fulgt av eldstebror Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen.

Mens de fredag ettermiddag skjøt glimrende, var det mer rusk i avfyringen av de 20 skuddene på jaktstarten i går.

Les også

Nordmennene sviktet på siste skyting

Den sure fjerdeplassen

Den som slurvet minst var Tarjei Bø, men det holdt ikke til pallen denne gangen heller. Han var til slutt knappe tre sekunder bak Michael Schlesinger og pallplassen.

— Jeg var offensiv i hodet, men det siste skuddet kom for tidlig, fortalte Tarjei Bø til NTB om bommen som gjorde at pallen glapp nok en gang.

Dermed innkasserte han sin fjerde fjerdeplass for sesongen på jaktstart. Det har på mange måter vært mye stang ut for eldste Bø denne sesongen selv om det er blitt to pallplasser på sprint. Tilsammen har han vært 18,5 sekunder bak pallen i de fire jaktstartene.

  • Östersund: 1,7 sekunder bak 3.-plassen
  • Hochfilzen: 12,1 sekunder bak 3.-plassen
  • Pokljuka: 1,8 sekunder bak 3.-plassen
  • Ruhpolding: 2,9 sekunder bak 3.-plassen

Stødigst på skytebanen i regnværet i Ruhpolding var østerrikeren Simon Eder. Han skjøt fullt på siste stående og gikk ut foran Martin Fourcade som bommet én gang. Eder fikk et forsprang som langrennssterke Fourcade ikke klarte å ta inn.

Les også

Eckhoff gikk seg opp 13 plasser på jaktstarten

Rask i sporet

Tarjei Bø skjøt totalt tre bom. Han har hele denne sesongen vært en av de raskeste langrennsløperne blant skiskytterne. Så også i går da han hadde den fjerde beste langrennstiden.

— Det var vanskelige forhold, men jeg følte meg bra hele veien og det gikk bare bedre utover i løpet, fortalte han etterpå.

Emil Hegle Svendsen hang også lenge med helt i teten. Men en bom på siste stående ødela også dagen for ham. Han havnet på 5. plass. Johannes Thingnes Bø som gikk ut først etter seieren på sprinten fredag, var for ujevn på skytebanen. To bom på siste stående kunne han ikke utligne i sporet og havnet på 7. plass.

Lars Helge Birkeland ble nummer 20, Erlend Bjøntegaard ble 27, mens Alexander Os ble nummer 32. Ole Einar Bjørndalen sto over rennene i Ruhpolding.

Gikk seg opp 13 plasser

Tiril Eckhoff forbannet seg over to bom på første stående skyting og svarte med å skyte fullt hus på siste. Det holdt nesten til pallplass i Rupholding.

Tiril Eckhoff gikk seg opp til fjerdeplass etter fullt hus på siste skyting etter å ha skutt to bom på tredje skyting. Det var en finfin revansj etter en rufsete sprint fredag hvor hun havnet helt nede på 17. plass.

– Jeg var egentlig veldig forbanna over de to bommene og gikk inn til siste skyting og tenkte «de blinkene skal ned», sa Eckhoff etter løpet.

Det fikk hun til, og kombinert med en meget god sisterunde tok hun nesten igjen tredjeplasserte Dorothea Wierer.

Etter mye trøbling på stående skyting, var det likevel en etterlengtet opptur for Eckhoff.

– Det er veldig deilig å vise at jeg kan, sier hun.

Eckhoff som kom på en skuffende 17.-plass på sprinten, gikk seg dermed stort opp. Nå venter fellesstart i dag. Der er Eckhoff beskjeden optimist.

– Jeg er medaljekandidat på en veldig, veldig god dag, forteller 25-åringen, som legger til at hun er godt fornøyd med langrennsformen.

Tyske Laura Dahlmeier vant foran Gabriela Soukalova. Dorothea Wierer fra Italia tok den siste pallplassen.

Marte Olsbu skjøt prikkfritt helt frem til siste skyting, hvor hun noterte seg for to bom. Hun gikk seg likevel opp fra 25.- til 19.-plass.

Fanny Horn Birkeland kom på 35.-plass med fire bom totalt, mens Synnøve Solemdal kom på 40.-plass med to bom.

- - -

  • Vi følger Emil Hegle Svendsens vei mot VM

Dette er den tredje saken hvor vi følger Emil Hegle Svendsens vei mot VM i Kollen på hjemmebane. De to første minidokumentarene kan du se her.

  • JANUAR: Den skumle sesongdebuten
svp://110563?view=ap
  • NOVEMBER: Man må til høyden for å nå toppen.

Om treningshverdag på høydetrening i Val Senales.

svp://110206?view=ap
  • SEPTEMBER: Det kan være ensomt å være toppidrettsutøver

Om alle de treningsøktene som blir gjennomført stort sett alene. Svendsen på barmark i Kollen-anlegget.

svp://102184?view=ap

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: