Det ble en stor norsk dag i verdenscupen i skiskyting i tyske Ruhpolding fredag. Johannes Thingnes Bø vant sprinten over 10 kilometer foran Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen.

— Det er kjempedeilig, og dette smakte godt. På tide å slå tilbake etter negative overskrifter, sier Thingnes Bø til NRK.

— Et spennende løp. Jeg var veldig revansjelysten og fikk et bra startnummer med å gå tidlig. Jeg måtte gå hardt ut for å psyke ut Tarjei. Hadde vi byttet startnummer, tror jeg at det hadde vært omvendt. På slutten var det såvidt jeg klarte å holde meg på beina. Jeg sjanglet meg i mål, sier han og ler.

Thingnes Bø har ikke vunnet et renn siden han vant sprinten i VM i fjor.

Kjempeskyting

Tarjei Bø var førstemann ut av de norske. Han startet godt med en rask og feilfri serie på første liggende skyting. Bø fulgte opp med feilfri skyting også på stående, så dette så svært positivt ut for Bø. Han gikk inn til foreløpig ledelse.

Også lillebror Johannes startet perfekt med feilfri skyting. Når det samme ble resultat på stående skyting, så dette veldig bra ut. Thingnes Bø var fattige 3 sekunder raskere enn storebror i sporet, og dermed var det han som overtok ledelsen i mål. Hadde løpet vart litt lengre ville lillebror Bø trolig endt bak, ettersom han var dyktig sliten mot slutten.

— Det var et kjempebra løp. Jeg visste at jeg måtte åpne hardt og skyte feilfritt. Jeg kunne ikke gjort så mye annerledes, sier Tarjei Bø til NRK.

— All ære til Johannes. Han hadde en tøff sesongstart og var nok sugen på revansj, fortsetter han.

Emil Hegle Svendsen fulgte opp den gode norske skytingen med fem fulltreffere på første liggende. Trønderen banket ned de fem blinkene også på stående, men var 11 sekunder bak etter skyting. I mål gikk han inn til en foreløpig 3. plass, 7,6 sekunder bak Thingnes Bø.

Fransk bommert

Hva så med konkurrentene? Martin Fourcade fra Frankrike pådro seg en bom på første skyting, og han klarte ikke å hente inn noen av de norske. Han gikk inn til en foreløpig 4. plass, 10,9 sekunder bak lederen.

Ole Einar Bjørndalen sto over fredagens konkurranse. Han blir heller ikke med på lørdagens jaktstart, der Norge har en suveren inngang til rennet.

Erlend Bjøntegaard gikk inn til 17.-plass med feilfri skyting. Han var over minuttet bak vinneren i mål. Lars Helge Birkeland hadde en bom på liggende og ble nummer 26, 1.22 bak Thingnes Bø.

Alexander Os hadde en bom på hver av skytingene og ble nummer 45, nesten 1.46 bak vinneren.