En ny dag med avsløringer i England, etter at landslagssjef Sam Allardyce måtte gå etter å ha blitt avslørt mens han ble fanget opp av skjult kamera mens han fortalte hvordan man kan sno seg unna reglene om tredjeparts eierskap.

LES MER OM TREDJEPARTS EIERSKAP HER:

Onsdag kveld kommer The Telegraph med flere videoer tatt med skjult kamera, og denne gangen er det QPR-manager Jimmy Floyd Hasselbaink og Leeds-eier Massimo Cellino som får svi.

QPR med intern etterforskning

Avisen viser en film der tidligere Chelsea— og Leeds-spiss Hasselbaink avtaler pris med reportere som utgir seg for å være investorer. Videoen viser at man bli enig om en sum på 55.000 pund. Hasselbaink sier seg også positiv til å signere spillere fra investorenes firma.

Jimmy Floyd Hasselbaink. QPR-treneren benekter å ha gjort noe galt, mens klubben foretar en intern granskning. Foto: Reuters

Dette handler altså om tredjeparts eierskap, og avsløringene ligner på det Sam Allardyce måtte gå av som England-sjef for. Queens Park Rangers melder på sine nettside, at de vil foreta en intern etterforskning som følge av avsløringene. De skriver samtidig at de har full tiltro til sin manager.Hasselbaink skriver følgende i en uttalelse:

— De tilbød meg en sum for å holde en tale i Suingapore. Jeg ser ikke noe uvanlig ved det. Jeg ga ingen lovnader tilbake. Jeg spurte ikke QPR om å kjøpe spillere fra Mr. McGarvey og Ms. Newell (Telegraph-journalister), og ville aldri anbefalt et spillerkjøp grunnet egen vinning. Jeg benekter alle anklager og at jeg har gjort noe galt.

En annen som kommer til å få det hett rundt ørene de neste dagene, er Massimo Cellino. Den omstridte Leeds-eieren blir filmet mens han diskuterer hvordagn regelverket om tredjeparts eierskap kan unngås.

— Kanskje myndighetene innser det Leeds-fansen har sett lenge

Reporterne utga seg for å jobbe for et investorselskap, og Cellino foreslår i videoen måter selskapet kan delfinansiere spillere til Leeds. Cellino eller Leeds har ikke svart på anklagene.

Cellino har fått tilnavnet "The manager eater" etter å ha sparket en haug med trenere gjennom sin tid som klubbeier.

Henry Winter, fotballskribent gjennom mange år, skriver følgende på Twitter:

— Massimo Cellino skulle aldri vært i nærheten av fotballen. Kanskje fotballmyndighetene nå innser det Leeds-fansen har sett i mange år.

Også Barnsleys assistentmanager Tommy Wright er fanget på film, der han angivelig skal motta en bestikkelse på 5.000 pund. Wright ble suspendert av klubben tirsdag kveld, men benkter å ha gjort noe galt.