Tidligere denne uken kom avisen The Daily Telegraph med saken som førte til at Englands landslagstrener Sam Allardyce ble ferdig i jobben. Nå følger de opp med en ny avsløring.

Avisen har med skjult kamera filmet tre agenter som skryter av hvor mange managere de har betalt for å få gjennom overganger og dermed selv tjene penger, hvorav én sier at «alt skjer under bordet» i fotball. Totalt skal avisen ha beviser på at åtte nåværende og tidligere Premier League-managere har mottatt bestikkelser i forbindelse med overganger. I tillegg skal to Championship-managere også ha blitt trukket inn i saken.

The Telegraph vil foreløpig ikke navngi hvilke managere som skal ha mottatt bestikkelser, men vil senere denne uken gå ut med navnet på en assistentmanager i en storklubb, som ble filmet mens han akspterte en sum på £5000 (ca 52.550 norske kroner) fra journalister som lot som de var forretningsmenn fra Asia.

Den engelske avisen vil gi alle nødvendige opplysninger til det engelske fotballforbundet og politiet.

— Kan alltid stole på grådigheten

En av agentene de har pratet med, er den italienske Pino Pagliara, som i 2005 ble utestengt fra all fotball i fem år etter å ha vært involvert i en kampfiksingskandale.

— Hvis det er én ting jeg alltid har kunnet stole på, så er det grådigheten til managere. Jeg trodde det var korrupt i Italia, men her i England er det enda verre, sa Pagliara.

Pengesporene ble alltid godt skjult, og agenten påstår at han har åpnet så mange sveitsiske bankkontoer for managere at man ikke ville tro det. Ifølge italieneren skal det heller ikke bare være ved overganger korrupsjonen skjer, men en ikke navngitt manager skal også ha sikret seg egen gevinst ved spilleres lønnsforhandlinger.

— Det var tre spillere og hver måned ville de komme på kontoret hans med £4000 i kontanter, så manageren fikk til sammen £12.000. Det som da skjedde, var at han ville si «klubben har sett på lønningene og de vil gi deg 10.000 i uka, så jeg kommer til å gi deg 12.000 og du gir meg fire tusenlapper hver måned.» På den måten fikk spillerne £4000 ekstra i måneden og manageren gjorde det samme, sier Pagliara.

The Telegraph har vært i kontakt med den nevnte manageren, som beskriver påstandene som ren fantasi. Etter at Pagliara fikk høre han pratet til journalister med skjult identitet, hevder han selv at han løy for å imponere det han trodde var forretningsmenn for å få frem en lukrativ avtale.

— Jeg har aldri gitt bestikkelser til noen. Jeg har ikke gitt penger til noen av disse managerne, sier agenten.

Dette ble sagt om managerne

I løpet av de mange møtene avisen gjorde, var dette noen av beskrivelsenePagliari kom med om ikke navngitte managere:

— Jeg kan ringe [X] nå og alt [X] kommer til å si er «Hvor mye, Pino? Og kommer det på den samme sveitsiske bankkontoen?».

— Vi kjenner ham veldig, veldig godt. Når vi gjør en overgang, blunker [X] til oss og sier «Ja, jeg ønsker spilleren. Er det en gevinst der for meg også, Pino? Ja, selvfølgelig er det det».

— Han kan vi sette på lønningslista. Vi kan snu oss rundt og si «Hvis du kjøper denne spilleren, så skal vi ta vare på deg. OK? OK, boom».

— Han pleide å ha mer backhandere enn i en Wimbledon-turnering (backhandere blir her brukt som bestikkelse, journ.anm). Dette er hva jeg hater... Fyren pleide å trenge penger, men nå har han så mye at han plutselig er hvitere enn hvit.