Newcastle — Southampton 1-2

Southampton har hatt en fantastisk sesong så langt og lå på 4. plass før bortemøtet med Newcastle på St. James' Park lørdag kveld.

4. plass gir spill i Champions League, men Southampton hadde presset på seg etter at både Manchester United, Tottenham og Liverpool vant sine kamper tidligere på dagen.

Southampton sviktet imidlertid ikke og vant 2-1, et sterkt resultat og en perfekt oppfølger av 1-0-seieren borte mot Manchester United.

Tre poeng førte Southampton opp på 3. plass med 42 poeng, to mer enn United.

Bisarr utlikning

Southampton fikk en drømmestart med scoring etter 14 minutter. Eljero Elia scoret sitt første mål for klubben med et skudd som gikk under Newcastle-keeper Tim Krul.

Newcastles utlikning etter 29 minutter må virkelig kalles bisarr. Florin Gardos prøvde å klarere et gjennomspill fra Remy Cabella, men klareringen gikk rett i kneet på Yoan Gouffran og i mål.

Dermed sto det 1-1 ved pause.

Elia igjen

Eljero Elia - eller Eljero George Rinaldo Elia som er hans fulle navn - var ikke ferdig med å vise seg frem for Southampton. Elia har 27 landskamper for Nederland og fikk et innhopp i VM-finalen mot Spania i 2010. I kampens 62. minutt banket han inn 2-1 for gjestene.

Dette var Elias andre kamp for Southampton etter at han kom på lån fra Werder Bremen. Debuten fikk han i forrige bortekamp mot Manchester United.

Southampton vurderer å gjøre overgangen permanent til sommeren, og Elia viste seg virkelig frem for manager Ronald Koeman lørdag kveld.

Også Koeman er som kjent nederlender, og manageren har virkelig fått sving på Southampton til tross for at klubben mistet mange av sine nøkkelspillere før sesongen.

Snytt for straffe?

Nå er det store spørsmålet om Southampton holder sesongen ut.

Newcastle følte seg snytt for straffespark på overtid. Jose Fonte handset i feltet etter skudd fra Emmanuel Riviere, men dommeren vinket spillet videre.

Fakta Premier League lørdag:

Aston Villa – Liverpool 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Fabio Borini (24), 0-2 Rickie Lambert (79).

39.758 tilskuere.

Burnley – Crystal Palace 2-3 (2-1)

Mål: 1-0 Ben Mee (12), 2-0 Danny Ings (16), 2-1 Dwight Gayle (28), 2-2 Jason Puncheon (48), 2-3 Gayle (87).

17.782 tilskuere.

Leicester – Stoke 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Bojan (63).

31.772 tilskuere.

Newcastle – Southampton 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Eljero Elia (14), 1-1 Yoan Gouffran (29), 1-2 Elia (62).

49.307 tilskuere.

Queens Park Rangers – Manchester United 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Marouane Fallaini (58), 0-2 James Wilson (90).

18.098 tilskuere.

Swansea – Chelsea 0-5 (0-4)

Mål: 0-1 Oscar (1), 0-2 Diego Costa (20), 0-3 Costa (34), 0-4 Oscar (36), 0-5 André Schürrle (80).

20.785 tilskuere.

Tottenham – Sunderland 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Jan Vertonghen (3), 1-1 Sebastian Larsson (31), 2-1 Christian Eriksen (88).