Chelsea fikk en fryktelig start på 2015 da laget tapte 5-3 borte mot London-rival Tottenham første nyttårsdag.

Slikt er uakseptabelt for Chelsea og manager Jose Mourinho. Og laget har slått tilbake: Først med 3-0 mot Watford i FA-cupen, deretter 2-0 mot Newcastle i Premier League. Og lørdag fortsatte Chelsea-oppturen.

Hele 5-0 ble det på bortebane mot Swansea. Dermed har serielederen 52 poeng, fem mer enn Manchester City som møter Arsenal søndag.

Scoret etter 50 sekunder

Kun 50 sekunder tok det Chelsea å ta ledelsen mot Swansea. Gylfi Sigurdsson ga bort ballen på egen halvdel, og det utnyttet Oscar til fulle.

Like etter hadde Sigurdsson et kjempetreff som gikk i tverrliggeren på motsatt side, men i stedet var det Chelsea og Diego Costa som doblet ledelsen etter 20 minutter. Et vakkert angrep endte med at Cesc Fabregas fant Costa.

3-0 ble det etter 34 minutter, igjen ved Costa. Han utnyttet et svakt tilbakespill av Federico Fernandez. Og to minutter senere satt 4-0 i kassen. Oscar ble Chelseas andre tomålsscorer med et vakkert skudd.

Chelsea ledet 4-0 ved pause, og avstanden kunne ha vært enda større.

Trøst fra Mourinho

Det var ikke samme trykket etter pause, men innbytter Andre Schürrle fastsatte resultatet til 5-0 tolv minutter før slutt.

– Det er kamper vi managere ikke kan kontrollere, og det er lite vi kan gjøre. Jeg forstår at Garry Monk var frustrert, men det er bedre å tape én kamp 5-0 enn å tape fem kamper med like sifre. Jeg er sikker på at de slår tilbake, sier Chelsea-manager Mourinho til BBC i et forsøk på å trøste Swansea-sjef Monk.

Swansea, som er nummer ni, hadde en dag der nærmest alt gikk galt.

– Første omgang var grusom. Det verste vi har spilt hele sesongen. Spiller du slik mot Chelsea, blir man straffet, sier Monk.

Ny Liverpool-seier

Liverpool slo Sunderland 1-0 borte for en uke siden, og lørdag skulle det bli tre nye bortepoeng i kampen mot Aston Villa på Villa Park.

Fabio Borini scoret etter 22 minutter. Gjestene tok et frispark raskt, og Jordan Hendersons innlegg traff Borini som scoret fra nært hold.

Aston Villa hadde absolutt sine sjanser til å utlikne, men i stedet var det innbytter Rickie Lambert som ordnet 2-0 til Liverpool kvarteret før slutt med en velplassert markkryper.

Villa har nå spilt over åtte timer med fotball uten å score mål i Premier League.

– På hvilken som helst annen dag ville vi scoret ett eller to mål. Vi må bare fortsette som før. Målene vil komme, sier Villas pressede manager Paul Lambert.

– Paul er en strålende manager. Han har det vanskelig for øyeblikket, men han arbeider med mye mindre midler enn de fleste andre, sier Liverpools Brendan Rodgers om kollegaen.

Tirsdag tar Liverpool imot Chelsea til første semifinalekamp i ligacupen.

PS: Christian Eriksens sene 2-1-scoring ga Tottenham seier mot Sunderland.

Fakta Premier League lørdag:

Aston Villa – Liverpool 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Fabio Borini (24), 0-2 Rickie Lambert (79).

39.758 tilskuere.

Burnley – Crystal Palace 2-3 (2-1)

Mål: 1-0 Ben Mee (12), 2-0 Danny Ings (16), 2-1 Dwight Gayle (28), 2-2 Jason Puncheon (48), 2-3 Gayle (87).

17.782 tilskuere.

Leicester – Stoke 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Bojan (63).

31.772 tilskuere.

Queens Park Rangers – Manchester United 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Marouane Fallaini (58), 0-2 James Wilson (90).

18.098 tilskuere.

Swansea – Chelsea 0-5 (0-4)

Mål: 0-1 Oscar (1), 0-2 Diego Costa (20), 0-3 Costa (34), 0-4 Oscar (36), 0-5 André Schürrle (80).

20.785 tilskuere.

Tottenham – Sunderland 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Jan Vertonghen (3), 1-1 Sebastian Larsson (31), 2-1 Christian Eriksen (88).