OSLO TINGRETT (Aftenposten): Under dag 2 av rettssaken i Oslo tingrett avslørte Drin Shala opplysninger som ikke hadde kommet frem under politiavhørene. Han og Alban Shipshani mottok 15.000 kroner hver av den ene tiltalte bakmannen for resultattips.

Ga tips på restaurant – mottok honorar

Tipsene som ble gitt handlet om de to kampene som er sakens kjerne: Frigg-Asker og Østsiden-Follo i juni 2012. Shipshani og Shala ga den svenske bakmannen opplysninger om skader, suspensjoner og tendenser i de to lagene. Møtet foregikk på en restaurant i Uddevalla i Sverige, få dager før de nevnte kampene.

Hensikten med møtet var å importere et parti med designersolbriller og selge disse i Oslo.

I tillegg til bakmannen og de to spillerne, var også Saif Haydar og Formose Pape Mendy (begge Follo) til stede. Fredrik Alexander Notice (Asker) og den norske bakmannen var de eneste som ikke var til stede.

Vanlig i fotballmiljøet

På spørsmål fra Fredrik Alexander Notice’ forsvarer, Per Sjong Larsen, hevder Shala at det å motta slike tips er vanlig i fotballmiljøet.

UBETYDELIG: Morten Furuholmen forsvarer Drin Shala, som forklarte seg i tingretten onsdag. Foto: NTB Scanpix/Lise Åserud

Etter en fortid i både Vålerenga og Lillestrøm mener den tiltalte keeperen at han har gode kontakter i fotballmiljøet.− Det har vært en snakkis om at andre spillere vedder. Det har vært helt vanlig å gi informasjon. Jeg har hørt rykter om at det har blitt gitt betaling for informasjonen, forklarer Shala.

I tillegg ble den tiltalte keeperen spurt om fotballspillere med gamblingproblemer og om en spesiell kommisjonær som blir mye brukt i fotballmiljøet. Det visste han ingenting om.

Furuholmen: − Ubetydelig

Shalas forsvarer, Morten Furuholmen, karakteriserer utbetalingene som ubetydelige. Han rådet sin klient til ikke å snakke med media etter sin dag i vitneboksen.

− Et tipshonorar av moderat størrelse har ingenting å si for tiltalen, mener forsvareren.

Han peker på at pengesummen ikke har noe å si for forholdene Shala er tiltalt for: Å opptre illojalt overfor Follo FK.

Aktor: − Styrker vår sak

STYRKER SAKEN: Aktor Asbjørg Lykkjen og medaktor Christian Stenberg mener Shalas avsløringer onsdag styrker deres sak. Foto: NTB Scanpix/Lise Åserud

Aktoratet ledes av statsadvokat Asbjørg Lykkjen, som mener innrømmelsene styrker påtalemyndighetens sak.− Selv om tiltalte har en annen forklaring på hvilken informasjon han har gitt, så styrker dette vår vurdering av saken, sier hun.

Haydar nestemann ut

Den første halvtimen av dag to ble viet til å sluttføre forklaringen til Formose Pape Mendy, som tirsdag forklarte at han løy i politiavhørene for å sjekke seg selv ut av saken.

Torsdag inntar Saif Haydar vitneboksen.