Erkjenner ikke straffskyld i kampfiksingssaken

I dag står fem fotballspillere og to bakmenn tiltalt i retten. Følg rettssaken direkte her.

Publisert:

Asbjørg Lykkjen er aktør i saken. Foto: NTB scanpix

  • Eirik Bjerklund
Denne artikkelen er over fem år gammel

Følg saken i vinduet helt nederst

De syv tiltalte i kampfiksingssaken ankom tirsdag Oslo tingrett. Alle syv står tiltalt for grov korrupsjon og bedrageri.

Ingen av spillerne eller bakmennene erkjenner straffskyld i kampfiksingssaken.

Den ene bakmannen, en mann i 30-årene, erkjenner straffskyld for å ha oppbevart narkotika i leiligheten sin.

De fem spillerne er tiltalte: Drin Shala (Follo), Saif Haydar (Follo), Formose Pape Mendy (Follo) , Alban Shipshani (Asker) og Fredrik Alexander Notice (Asker).

De skal forsvare seg mot anklager om å ha mottatt til sammen 200000 kroner for å ha fikset resultatet i kampene Østsiden-Follo og Frigg-Asker i juni 2012. I tillegg er to bakmenn tiltalt. En nordmann i 30-årene og en svenske i 40-årene.

Stemningen er trykket i sal 828 i Oslo tingrett. Medieoppbudet er stort i det som er den mest alvorlige saken om kampfiksing i norsk fotballs historie.

Formose Pape Mendy har i forhør sagt at han har fått tilbud om å fikse kampen, men at han har takket nei. I sin forklaring i tingretten tirsdag sier Mendy at han ikke har fått tilbud. De fire andre spillerne sier de ikke har fått noe som helst tilbud om å manipulere resultatet i noen av de nevnte kampene.

I retten ble det spilt av et lydopptak som aktoratet hevder Mendy er en del av. Til tross for at kvaliteten på opptaket er dårlig, får ikke pressen se utskriften av samtalen. Man kan dog høre navnene Drin og Saif. I tillegg nevnes navnet Notice.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Fotball 1. div
  2. Asker Fotball
  3. Follo FK