Etter en drømmedag på lørdag, taklet ikke Tiril Eckhoff presset da hun gikk ut i tet på søndagens jaktstart. Den norske jenta bommet syv ganger, og hadde til slutt ingen sjans på medalje.

Istedenfor ble det gull på tyske Laura Dahlmeier, som vant sin fjerde jaktstart av fire mulige denne sesongen.

— Sliten fra første stavtak

Det ble en blytung dag for Tiril Eckhoff i Holmenkollen søndag. Foto: NTB Scanpix

— Jeg tror kanskje det kan ha med at hun er litt utladet etter gårsdagen og at hun ikke klarer å være like rå og skyte fem ned, sier NRK-ekspert Liv Grete Skjelbreid.Eckhoff selv sier at det ikke stemte helt fra start.

— Jeg hang jo lenge med, men var sliten fra første stavtak, sier hun til NRK.

Tross én bom på hver av de tre første skytingene, hadde Eckhoff mulighet til å sikre sølv da hun begynte å skyte på siste stående. Der gikk alt galt, og det endte med fire bom.

— Jeg var ikke helt fokusert. Jeg prøvde så godt jeg kunne, og det ble fire bom. Sånn er det, sier Eckhoff.

I går ble hun hyllet foran tusenvis av mennesker på Universitetsplassen i Oslo. I dag blir kvelden litt annerledes.

— Nå slipper jeg å holde på så lenge og kan gå fort i seng, sier Eckhoff.

Bra start i sporet

Eckhoff jaktet sitt andre gull i VM i Holmenkollen etter en sensasjonell seier på lørdagens sprint. 25-åringen gikk ut 15 sekunder foran franske Marie Dorin Habert, og den norske jenta holdt god fart inn mot første skyting, der hun var cirka 20 sekunder foran nærmeste konkurrent.

Lørdag skøyt Eckhoff fullt hus, for første gang i karrieren. På første skyting på jaktstarten ble det én bom, og dermed mistet hun ledelsen til Dorin Habert og gikk ut som nummer tre, noen få sekunder bak teten.

Bom ble det også for Eckhoff på den andre liggende skytingen, og ved passering gikk 25-åringen ut som nummer fire, 31,9 sekunder bak leder Dorin Habert. Avstanden opp til Dorothea Wierer på tredjeplass var fire sekunder. Den norske jenta hentet inn italieneren på runden, og gikk inn på første stående skyting som nummer tre.

Totalsprekk på siste stående

Leder Dorin Habert bommet to på stående, mens tyske Laura Dahlmeier skøyt full hus og gikk ut i tet. Dermed lå alt til rette for at Eckhoff skulle gå ut som nummer to, men bom på siste skudd gjorde at 25-åringen gikk ut på fjerdeplass, syv sekunder bak Wierer på andreplass.

Laura Dahlmeier var ustoppelig, og skøyt feilfritt på siste skyting. Dermed handlet det om å sikre sølvet for Eckhoff og de andre forfølgerne.

For Tiril Eckhoff ble siste skyting et mareritt. 25-åringen fikk fire strafferunder, og dermed var løpet kjørt.

Dorothea Wierer gikk inn til sølv, mens franske Dorin Habert ble nummer tre.

Marte Olsbu ble beste norske på 16. plass, mens Tiril Eckhoff gikk inn på plassen bak, 2,28 bak vinneren.

Fanny Horn Birkeland gikk seg opp fra en 42. plass til en 19. plass.

— Jeg hadde bestemt meg at jeg skulle prøve å gi alt i starten og se hva det holdt til, og så fikk jeg en veldig god start. To fulle hus på liggende var jeg veldig fornøyd med, sier Birkeland.