Tore Asheim, Viking-supporter

I dag ble det klart, både Arne Larsen Økland og Arild Gjerde slutter på dagen. Selv om jeg har tatt til orde for endringer også i andre ledd er dette i høyeste grad en begynnelse. Og det er Charlie Granfelts sjanse til å forme Viking i sitt bilde. Med nye stemmer.Et av våre store problemer de siste 15 årene er resirkulering av mediokerhet. Ikke bare på spillersiden, men på ledersiden. Det er de samme navnene, og dermed kan en ikke bli spesielt forundret over at resultatene blir som det blir. De som ikke lærer av historien er dømt til å gjenta denne.

Strykkarakter

Samtidig, selv om dette kan være en begynnelse på noe bra, Granfelt og Viking FKs valgkomitee har gjort det ekstremt vanskelig for seg selv å komme ut av det økonomiske uføret. Det er essensielt at en faktisk får med seg pengefolkene på dette, om en så må gå ned på knærne og bønnfalle dem. Om ikke vil det være en enda lengre vei å gå enn nødvendig. Egentlig er det veldig merkelig at disse ønsket Geir Solstad med videre. Når en snakker om resirkulering.

Jeg synes heller ikke Økland har hatt gode forutsetninger å jobbe med i klubben, jeg tør faktisk påstå de har vært verre enn det Jonevret har fått, men kommunikasjonen utad har likefullt stått til stryk. Forgjengerne hans har mye å svare for.

En telefon til Drammen?

Gjerde og markedsavdelingen er den eneste i Viking som har levert på toppnivå de siste årene, men igjen, en reell rengjøring i administrasjonen kan være nøyaktig det Viking trenger. Selv om det ikke vil gjenspeile seg rent sportslig umiddelbart.

Så til sist, hva bør Granfelt gjøre? Hvem bør han og styret ansette til å erstatte Økland? Det viktigste kravet er at det kommer noen med null tilknytning til Viking fra før av. Vedkommende trenger ikke engang å være nordmann. En med klare krav og resultater fra tidligere arbeid i fotballen eller idretten, samtidig som han har stålkontroll på økonomi. Kanskje vi bør ta en telefon til Drammen?