Tore Arholm Tobiassen, Viking-supporter.

Ser vi på økonomien så har Kjelle fått mye mindre handlefrihet enn Hodgson, Prahl, Hareide og Rössler. Disse fikk hente spillere fra Premier League, Nederlandsk Æresdivisjon, toppklubber i Danmark, Norge og Sverige, inkludert to norske landslagskeepere. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Kjelle får hente islandske bosmanspillere. Og til tross for dette så har han det høyeste tabellplasseringsnittet siden Kjell Inge Olsen. Smak litt på den.

Varme hjerter fra 1989

Vikings økonomiske opp— og nedtur har lært meg et par ting:

1. Store pengesekker og trenernavn gir ikke topplasseringer

2. Man kan ikke spare seg til medaljer

Til tross for mye snakk om økonomi er jeg en romantiker som tror at det fremdeles finnes følelser i fotball, også blant spillere og trenere. Når jeg ser hvordan ansiktet til Kjelle lyser opp når han prater om cupgullet han var med å vinne i 1989, blir jeg varm om hjertet.

Dette er ikke en hvilken som helst arbeidstaker som kun går på jobb for å heve lønn. Det er en mann med hjerte for klubben og for sporten. En av våre egne.

Er det Kjelles feil?

Klart, Kjelle har gjort sine tabber. Thioune er en av dem. Han har også sine begrensninger. Som den manglende evnen til å utvikle unge spillere.

Så er spørsmålet: er det Kjelles feil at han har disse begrensningene, eller er det styret og ledelsen som ikke har bygget apparatet rundt ham godt nok.

Ingen kan være best i alt, heller ikke en fotballtrener.

Å skifte trener har klubben prøvd mange ganger. Nå har vi også skiftet styreleder. En ny assistenttrener har nylig blitt ansatt. Flere i administrasjonen har blitt avskjediget og Kjell Inge Olsen har sagt opp.

I en tid med mange utskiftinger og usikkerhet i klubben, er dette tiden da en mann som Jonevret kan være en kontinuitetsbærer? Kan hans varme og sympatiske fremtoning skape etterlengtet trygghet? Eller er vi på vei mot samme sjebne som Brann i fjor, som ikke klarte å kvitte seg med sin sympatiske svenske og dermed rykket ned?

Bør forlenge kontrakten

Jeg mener (med fare for å bli halshugget av Astrid Ekeland og Tore Asheim) at Kjell Jonevrets kontrakt bør forlenges.

Det vil si, hvis han fremdeles har spillerne i ryggen og styrets tillit. Har han det kan en ny kontrakt til Kjelle gi både ham, klubben, publikum og ikke minst spillergruppen et mindre usikkerhetsmoment i tiden fremover.

Nå trenger Viking å samle seg som klubb. Trenere og spillere må føle tillit for å prestere. Administrasjonen og styret må bli enige om en langsiktig plan som eierne kan tro på. Og eierne må slutte å sette «hykkas» på klubben med sine kjepphester og krangler.

Denne vanskelige tiden kan bli fortsettelsen på et langt mareritt eller starten på en mørkeblå drøm.

Det avhenger av om styret nå klarer å samle alle som elsker Viking til å trekke i samme retning. Jeg tror det starter med en ny kontrakt til Kjell Jonevret.

Hva tror du?