Den lojale RBK-veteranen forholder seg til at han fortsatt er assistenttrener, men innrømmer samtidig at alt tyder på at Åge Hareides dager i Rosenborg er talte. Da er han blant hovedkandidatene til trenerjobben.

At Nils Arne Eggen sier at Ola By Rise må bli ny trener i Rosenborg, gjør ikke lysten mindre.

— Det betyr veldig mye at Nils Arne sier det. Veldig mye. Jeg har lyst til å trene Rosenborg, men det er visse forutsetninger. Jeg må ha støtte i spillergruppen og selvfølgelig i ledelsen, sier Ola By Rise til NTB.

RBK-styreleder Knut Skoglund bekrefter at By Rise er svært aktuell.

— Han er en kandidat. Helt klart, sier han.

Nok erfaring

Hvem som skal overta trenerjobben i Rosenborg var det store samtaleemnet i Rosenborg-brakka fredag formiddag, selv om RBK-ledelsen ikke var særlig snakkesalige i forhold til siste dagers hendelser.

Det som er klart er at Åge Hareide fortsatt er kontraktfestet til Rosenborg, og at Norges Fotballforbund (NFF) må forhandle ham ut av den. Ifølge Rune Bratseth vil det koste penger.

— Jeg håper og tror at dette løser seg, både for RBK og landslaget. Det er viktig at disse to skutene i norsk fotball får på plass en trener, sier Ola By Rise.

RBK-ledelsen har tidligere sagt at By Rise må få seg mer erfaring dersom han skal bli aktuell som hovedtrener.

— Jeg får se hva jeg rekker i helga, spøkte By Rise da han fikk spørsmål om sin egen erfaring.

— Jeg har trent Rosenborg sammen med Norges beste trenere, Trond Sollied, Nils Arne Eggen og Åge Hareide. Det har gitt meg veldig mye erfaring. Det er nyttig med erfaring, men jeg mener ikke at det er avgjørende, sa han.

Spøkefullt

Det er altså ikke avgjort hvem som skal overta Rosenborg, men forslagene er mange. Da Adresseavisens Otto Ulseth, som nylig ble ansatt som assistenttrener i Tromsø, dukket opp på brakka fredag, satt spøkene løst.

— Har du begynt å vingle du også nå? spurte en av journalistene.

— Jeg har ombestemt meg, repliserte Ulseth. Nils Arne Eggen som assistenttrener, og By Rise som hovedtrener var et annet spøkefullt forslag.

— Det hadde vært noe. Da kan Nils sette ut kjegler, så tar jeg meg av resten, flirte By Rise, og understreket at han tar trenerspørsmålet med knusende ro.

— Vi har flinke folk i klubben, og de vil helt sikkert finne en løsning på denne saken som er til beste for alle.

Odd Iversen var også til stede på brakka fredag. Han syntes det ble vel mye snakk om fotball og trenere, og styrte unna debatten.

— Det ble norsk seier på ski i dag. Kan dere ikke skrive litt om det, eller er det slutt på å skrive om langrenn, spøkte han.