— Det er ikke noe poeng å jobbe mot andre løsninger når vi allerede har en kapasitet som Ola By Rise i klubben. Han er godt likt av alle og nyter stor respekt blant oss spillere. Det er opplagt at han bør få sjansen nå, sier Erik Hoftun til Adresseavisen.

RBK-kapteinen forventer at spillerne blir spurt før ledelsen i klubben i løpet av de første dagene bestemmer seg for hvem som overtar hovedansvaret etter Åge Hareide.

— Både jeg og Roar mente Åge var en god kandidat i forkant av hans ansettelse. Det samme kan vi si om Ola i denne prosessen, sier Hoftun.

Glimrende løsning

— Fotballfaglig er Ola kompetent til å overta ansvaret. Han har trent sammen med personligheter som Nils Arne Eggen, Trond Sollied og nå Åge Hareide. I tillegg kjenner han klubben godt, både som spiller og trener. For meg ville det vært en god løsning, sier Ståle Stensaas.

— Ola har hatt ansvaret i enkeltkamper denne sesongen, og vist at han kan fungere i rollen som hovedtrener, sier Odd Inge Olsen.

RBK-spillerne var blant de siste som fikk vite at Hareide ledet laget i sin siste kamp mot Røde Stjerne torsdag kveld. Ført i garderoben etter oppgjøret var slutt valgte RBK-direktør Rune Bratseth å informere om 50-åringens beslutning.

— Åge har vært en god trener for oss. Derfor er det synd at han forsvinner. Men samtidig skal vi ikke glemme at vi har en glimrende erstatter i Ola By Rise. Han har erfaring og vil løse en slik utfordring på en utmerket måte, sier Vidar Riseth.

— Jeg hadde ikke hatt noe imot å få Ola som trener. Han er kanskje det beste valget for klubben akkurat nå, sier Øyvind Storflor.

— Ola har erfaring og vet hva som skal til for å utvikle denne klubben videre. For meg hadde han vært et perfekt valg, sier Fredrik Winsnes.

— Jeg er ikke i tvil om at Rosenborg vil finne en dyktig erstatter for Åge. Hvem det kan bli har jeg ikke fått tenkt noe spesielt over ennå, men at Ola ville vært en god løsning er jeg ikke i tvil om, sier Jan Gunnar Solli.

Ola By Rise startet sin karriere i Rosenborg i 1977. Frem til 1995, året da keeperen la opp, spilte han til sammen 346 kamper for klubben.

— Ola er en god kandidat. Det er gode muligheter for at han vil få sjansen, sier Frode Johnsen. Klar om kort tid

— Han er en person vi i spillergruppa ville vært fornøyd med, sier Christer Basma.

— Ola bør være en av kandiatene til jobben. Han kjenner klubben godt, og vil kunne gjøre en utmerket jobb som hovedtrener, sier Azar Karadas.

RBK-direktør Rune Bratseth har sagt at klubben håper å kunne presentere lagets nye trener innen kort tid. Flere kandidater har vært nevnt, men foreløpig seiler Ola By Rise opp som den heteste kandidaten til å ta over ansvaret på Lerkendal.