— Selvsagt er det tungt, men samtidig er det noe av det fineste jeg vet - å komme ut og løpe. Treningene vil gå som planlagt , sier Ingvill Måkestad Bovim.

Hun ønsker ikke å snakke om hun er blitt redd etter Dale Oens bortgang.

— Det er ikke noe jeg har lyst til å snakke om nå, så tett inn på det som har skjedd. Nå handler det mest om å minnes Alexander og alt han var og stod for. Han har fått en ekstremt stor plass i manges hjerter, og det synes jeg iallfall er fantastisk fint å tenke på, svarer hun. OL-håpet fra Gular trente som normalt i Oslo i går, mens tankene raste gjennom hodet.

- Hvordan blir det å gå videre mot OL uten Alexander?

- Han var jo en person som ville blitt en frontfigur i OL, sett med norske øyne. Nå må vi bare innstille oss på at han ikke kommer til å være med. For de som er på landslaget i svømming må dette være forferdelig. Jeg tenker mye på dem. De lever og bor så tett sammen, nesten som en familie. For dem må dette være kjempevanskelig , mener hun.

- Hvordan påvirker tragedien dine egne OL-forberedelser?

— Det blir jo en viktig påminnelse om å være mer i nuet og glede seg over det man har. Som idrettsutøver ser man ofte langt frem. Jeg tenker at det blir ekstra viktig å ta vare på hverandre - og vi er så heldige at vi kan bruke Toppidrettssenteret som samlingspunkt.