stockhomstadion3.jpg Foto: Kurt B. M. Haugli
Stockholmstadion6.jpg Foto: Kurt B. M. Haugli
stockhomstadion2.jpg Foto: Kurt B. M. Haugli
stadion6.jpg Foto: Kurt B. M. Haugli
stadion8.jpg Foto: Kurt B. M. Haugli
Stockholmstadion1.jpg Foto: Kurt B. M. Haugli
stokcholmstadion4.jpg Foto: Kurt B. M. Haugli

STOCKHOLM (Aftenposten.no): Det er seks dager siden. En 43 år gammel familiefar reiste til Helsingborg for å se sitt lag, Djurgården, spille seriepremiere på bortebane. Den drepte som bare blir kalt med fornavnet Stefan i media, ble drept på vei til kampen.

Fotball-Sverige er ikke det samme etterpå.

Minnelund

Utenfor Stockholms stadion,, Djurgårdens gamle hjemmebane, henger det tusenvis av skjerf, drakter og hilsninger til mannen som døde så tragisk. Det er blitt en minnelund. Vi traff sportssjefen i Djurgården, Bosse Andersson, utenfor. Det har vært en tøff uke for ham og hele klubben.

  • BILDEGALLERI: SE BILDER FRA STOCKHOLMS STADION ØVERST I SAKEN.

— Stefan hadde et slagord. Jobbe eller bli byttet. Vi er klare til å jobbe steinhardt, sier Bosse Andersson til Aftenposten.no.

Røsten er hes og det er tydelig at det fortsatt er vanskelig å snakke om det som skjedde i Helsingborg for seks dager siden.

Store utfordringer

Han innser at svensk fotball og Djurgården står foran store utfordringer. Vold og opptøyer har preget svensk fotball i en rekke år nå. Andersson håper at ugjerningen i det minste kan føre noe godt med seg.

— Dette viser hvilken stor kraft det er i samholdet og fotballfamilien, sier han.

Han får kondolanser og klemmer av helt ukjente mennesker som hele tiden kommer til minnelunden. Han tar seg tid til å gi et guttelag fra Linköpong som akkurat har spilt kamp inne på Stockholms stadion en leksjon i dannelse.

Første hjemmekamp

I morgen spiller Djurgården sin første kamp for sesongen på Tele 2 Arena sør i Stockholm.

— Akkurat hvordan det kommer til å gå har på mange måter kjentes betydningsløst denne uken. Men vi skal gjøre vårt beste sportslig. Vi vil gjerne vinne denne kampen for Stefan, sier Andersson.

Det kommer til å bli en rekke markeringer i forbindelse med kampen som spilles søndag ettermiddag. Det pågår også en innsamling av penger til firebarnsfarens familie.