Målvakten ble over flere år en profil i Tromsø, og var med på en rekke både opp— og nedturer i perioden 2012 til 2015. Mandag vant hans nye klubb Sirius på bortebane mot Halmstad, og er dermed klar for toppdivisjonen i Sverige to runder før slutt.

— Å gå opp til den høyeste serien er magisk. Å rykke opp på denne måten er noen av det største man kan gjøre i fotball, sier Lekström til iTromsø.

— Kynisme

Han har spilt ni av seriekampene for Sirius i 2016, og føler seg dermed sterkt delaktig i suksessen.

— Målet har hele tiden vært opprykk. I de kampene jeg har spilt har jeg reddet poeng så det kjennes godt, sier Lekström.

Benny Lekström er en fornøyd mann etter opprykket. Foto: Privat

Kontrakten hans med Sirius fra byen Oppsala, dit han pendler fra Stockholm hver dag, er ut 2017.— Man blir eldre og eldre og den andre keeper er så ung, sier Lekström som uansett har en målsetting om å bli førstekeeper neste år.

Lekström har fulgt med hva som skjer i sin gamle klubb i Tromsø og synes det er trist at TIL i år igjen er i nedrykksstriden.

— Jeg håper det ordner seg på slutten. Vi var der i fjor, og kriget om å holde oss. På slutten av sesongen handler det om rutine og kynisme. Forsvarsspillet er det viktigste, så får man håpe at noe skjer framover. I så viktige kamper som TIL skal inn i nå må noen stå fram, sier Lekström.

(for abonnenter)

— Tøft å dra fra Tromsø

Etter å ha vært benket store deler av 2015-sesongen i TIL kom han inn i de siste tre serierundene, og var sentral da Gutan berget plassen.

— Den siste tiden min i TIL ble en opptur, og det gjorde at jeg ville fortsette å spille fotball, sier Lekström.

— Det var tøft for meg og familien å dra fra Tromsø i fjor. Men det er godt å være hjemme, sier Lekström.