Etter at TIL-trener Bård Flovik ble innkalt til et møte mandag med sportslig utvalg og styrelederne Per Aronsen og Helge Kræmer var turen kommet til spillerne dagen etterpå.

I tillegg til spillere og trenere var nevnte Aronsen, sportssjef Svein-Morten Johansen og administrerende direktør Stig Arne Engen til stede på Alfheim tirsdag. Alle tre sa noen ord i innledningen av møtet. På plass var også utviklingssjef Truls Jenssen.

— Angrepsposisjon

Underveis i møtet ble spillerne delt opp i mindre grupper der de snakket om forskjellige tema. Høyt på agendaen sto selvsagt jobben for å berge plassen.

— Vi snakket om hvordan vi kan se for oss fortsettelsen. Vi kan ikke gjøre så mye annet enn å se fremover for å få maks ut av de treningene og kampene som er igjen, sier visekaptein Christian Landu-Landu til iTromsø.

— Hvordan skal man bygge opp selvtilliten blant spillerne igjen?

— Det handler om å trene mest mulig, og bli mest trygg på oss selv. Vi må være i angrepsposisjon, og kan ikke forsvare oss mentalt og psykisk til en ny kontrakt i eliteserien. Ikke nødvendigvis at vi satser mer offensivt, men at vi er mer offensiv mentalt. Nå handler det om å slå nedenfra, sier visekaptein Christian Landu-Landu til iTromsø.

- Tror du alle fikk sagt det de mener?

— Alle fikk si det de ville. Det var ikke så mye nytt, men det er greit å få rensket opp litt. Folk måtte få si det sitter inne med. Når vi vil mye på banen men ikke får det til er det mye som skal ut, sier Landu-Landu.

- Legge bort frykten

Rutinerte Morten Gamst Pedersen forteller at det på møtet blant annet ble tatt opp hvordan spillerne skal opptre i tiden fremover.

— Vi er sammen om dette, og må dra i samme retning. Dette er alvorlig. Det er ikke snakk om liv og død, men mye verre, spøker Gamst Pedersen.

— Men vi er nødt til å prøve å legge bort frykten, sier veteranen.

Hovedtrener Bård Flovik anså ikke tirsdagens samling som noe krisemøte.

— Vi har hver tirsdag en oppsummering av kampen der vi ser på video. To ting var forskjellen på det vanlige tirsdagsmøtet og det i dag. Det ene var det var flere til stede enn bare spillere og støtteapparat. Det andre var at møtet var halv elleve i stedet for halv to, sier Flovik til iTromsø etter tirsdagens trening på Alfheim.

Flovik mener klubben må se fremover etter noen vanskelige kamper.

Tromsø-trener Bård Flovik. Foto: Tom Benjaminsen

— Det var en fin dag i går. Klubbledelsen gikk ut og sa hvordan de så på ting.

- Har du etterlyst det?

— Nei, men de følte vel behov for det. Jeg har følt intern tillit hele veien, sier Flovik til iTromsø.

Treningskvalitet

Treneren forteller at et av grepene som tas er å trene på litt andre tidspunkt.

— Vi kommer også til å bygge opp litt andre økter. Det er vanskelig å gjøre noen hokus-pokusgrep, men vi skal gjøre det best mulige ut av hverdagen, og møtet i dag handler også om å skjerpe kvaliteten på trening, sier Flovik.

Etter søndagens tap mot Vålerenga ble det et tema at spillerne kunne bli mer involvert enn tidligere i sesongavslutningen. Det avviser Flovik.

— Men jeg kommer selvsagt denne uka til å diskutere med spillere. Kapteinsteamet primært, og kanskje andre spillere hvis Sarpsborg kommer med spesielle ting, sier Flovik.