ALFHEIM: Det er få dager før TILs ekstremt viktige kamp mot Sarpsborg 08. Med tap der ligger Gutan enda dårligere an før den siste serierunden mot Odd om halvannen uke.

Ute på matta i høstsola står hovedtrener Bård Flovik og trener Gutan som står foran 180 skjebneminutter.

Han er den som står ansvarlig for TILs resultater, og når de har gått imot den siste tiden har kritikken haglet blant både supportere og andre som bryr seg om TIL. Særlig på sosiale medier.

Forstyrrelse

Det går Flovik hus forbi. Han er nemlig ikke på Facebook eller Twitter.

– Fra fotballferien i juni valgte jeg å droppe og være på Facebook. Jeg vil ikke ha den forstyrrelsen det er i hverdagen. Og det opplever jeg at Facebook er. Leser jeg noe kan jeg tenke på det, og blir forstyrret, forklarer Flovik som sier han har brukt nettstedet til «å se når folk har bursdag og holde kontakt med gamle studiekamerater».

Aviser og særlig saker om TIL holder Flovik seg også unna.

– Nils Jarle Sætre (kommunikasjonssjef i TIL, red.anm.) leser sakene og ser om sitatene mine er riktig og i samsvar med hvem jeg skal være, sier Flovik.

Derfor tar han ikke innover seg kritiske ting som blir skrevet om jobben han gjør.

– Jeg får noen ganger tilbakemeldinger fra familien, for de får ofte med seg om det står noe, sier hovedtreneren.

– Mister fokus

Assistenttrener Lars Petter Andressen er i motsetning til sin egen sjef aktiv på sosiale medier, og da særlig på Twitter.

– Jeg bruker ikke å lese så mye av det som står på Facebook, men svarer når folk lurer på noe på Twitter.

Han forstår godt at Flovik velger å skjerme seg.

– Det er mye som omhandler Bård, og for alle oss går det ikke an å lese alle meninger om TIL. Da mister man fort litt fokus, sier Andressen til iTromsø.

Angrepsspiller Runar Espejord sier han lever fint med at det dukker opp ubehagelige saker på Facebook.

– Vi kan ikke ta oss så nære av det folk sier. Tar man seg nær av det vil det bare være ødeleggende for oss selv, sier spissen.

– Folk vil snakke

Men noen tilbakemeldinger har Flovik fått og det i hovedsak når han ferdes ute blant folk.

– Jeg går ikke så ofte rundt i sentrum, men når jeg er på Prix eller Jekta hender det folk vil snakke om TIL. Da er det i all hovedsak positive tilbakemeldinger. Det hender også at jeg får SMS, og da forsøker jeg å svare på det, sier Flovik.

Kommende søndag får vi andre svar på om TIL kan ta et steg bort fra den verste nedrykksstriden.