Kristiansund — Molde 1-4

Molde (Rbnett): Begge lag stilte med sine B-lag, og det var tydelig at mange spillere ikke ville ta de store sjansene, og risikere noe inn mot seriestart. Hjemmelaget manglet hele sju spillere grunnet skade, og skal samtidig til La Manga på treningsleir i morgen, mandag. Molde byttet ut hele startelleveren fra gårsdagens 2-0 seier mot Aalesund.

Kjedelig førsteomgang

Første halvdel av kampen ble en sjansefattig affære. Førsteomgangen bar preg av forsiktighet, og vertene kom nærmest scoring før pause. Etter 39 minutter satte spissen Daouda Karamoko Bamba et brassespark i tverrligger. Spissen startet selv det hele med å komme seg rundt på kanten og kom til et innlegg, som han la 45 grader ut i feltet.

Moldeforsvaret fikk klarert ballen halvveis unna, før ballen ble slått inn igjen i feltet. Der var Bamba, som med sitt brassespark skapte omgangens største mulighet.

Molde skapte et par halvsjanser, der et skudd fra Pape Pate Diouf som gikk en meter til side for mål et det eneste nevneverdige. Begge lag kom flere ganger rundt på kantene og kom til innlegg, men det var lite bevegelse inne i feltet for begge lag, og dermed sto det 0-0 til pause.

KBK-ledelse

Mål fikk vi først seks minutter ut i 2. omgang tok hjemmelaget tok ledelsen. KBK kontret etter en Molde-corner, Rozhat Shaswari og Bambra spilte ut Andreas Linde i moldemålet, og Bamba satte ballen i det så og si åpne målet.

Molde kjempet seg inn i kampen igjen, og utlignet ved innbytter Thomas Amang etter 69 minutter. Prestasjonen sto han for helt selv, da han mottok ballen på 25 meter og la an til skudd. Ballen suste inn i målet bak KBK-keeper Hovdevik.

Bare to minutter senere var samme mann igjen frempå igjen da han fikk ballen på 16 meter, tok seg videre inn i straffefeltet og satte den kontant langs bakken og i mål. Molde hadde da snudd kampen på to minutter.

Ketsjup-effekten

En heading fra Toivio og et skudd i tverrligger fra Moldes tredjekeeper Neydson da Silva, var stort sett de andre farlighetene Molde skapte før prøvespiller Badr Rahhaoui satte inn 1-3 og 1-4. Da Silva ble forøvrig byttet inn for Mushaga Bakenga på spiss-plass.

Det var i det 88. minutt at 1-3 scoringen kom. Målet kom etter en heading fra Thomas Amang i tverrligger, som Rahhaoui snappet opp returen på. Dermed fikk han en enkel jobb med å sette ballen i det tomme målet.

Bare to minutter senere satte samme mann inn 1-4. Andreas Linde med en lang og presis pasning fra eget felt, opp til Thomas Amang i bakrom. Keeper Alexander Hovdevik var våkent ute, men kunne lite gjøre da Amang sendte ballen videre til Rahhaoui, som satte inn 1-4 i det åpne målet.

Nå venter Tromsø neste lørdag i serieåpningen for Molde, mens Kristiansund drar til La Manga.