I løpet av neste uke kan John Arne Riise bli AaFK-spiller. Partene er allerede så godt som enige om de personlige betingelsene.

Går alt som planlagt, kan Riise være Aalesund-spiller allerede i løpet av neste uke. Riise kan derfor være spilleklar allerede til seriestarten mot Stabæk fredag.

Aalesund-direktør Henrik Hoff bekrefter at partene forhandler om en avtale.

— Vi er i dialog med John Arne. Slik jeg forstår det har han veldig lyst til å spille med broren sin. Vi er også interessert i å hente John Arne, men det er noen forutsetninger som ligger der, sier Hoff til smp.no

- Det handler om Betsson-avtalen?

— Ja, alternativet slik jeg ser det er at han per i dag må ut av Betsson-avtalen for å spille i Norge, sier Hoff.

Villig til å bryte avtalen

Slik Aalesund har forstått det skal nå både Betsson og John Arne Riise være villige til å avbryte Betsson-avtalen for at Riise skal få kunne spille i norsk fotball.

John Arne Riise og Aalesund skal allerede være langt på vei enige om de personlige betingelsene.

— Slik jeg har forstått det på folkene rundt John Arne ser det ut til at vi er enige, sier Henrik Hoff.

- Får dere hjelp eksternt til å hente han?

— Det er folk som ønsker å bidra, men vi er klokkeklare på hvilke rammer dette skal ha for at det skal skje. Vi går ikke på akkord med noe som helst når det gjelder økonomi. For oss må det være fornuftige rammer, og de signalene har John Arne og folkene rundt han tatt, sier Henrik Hoff.

- Når forventer du en avklaring?

— Tidlig i neste uke, svarer AaFK-direktøren.

- Tror du dere blir enige om en avtale?

— Jeg tror det er 50/50. Det kan være at det er andre klubber inne i bildet, men samtidig har John Arne lyst å spille med broren sin og trenerteamet i klubben ønsker han. AaFK har sagt at dersom vi har en prat og kommer godt ut av den, så kan det bli en mulighet, sier Hoff.

— All in eller ingenting

Etter 0-2-tapet mot Molde i generalprøven lørdag, legger ikke Trond Fredriksen skjul på at han kan tenke seg ytterligere en forsterkning før seriestarten.

— Jeg er veldig komfortabel med spillerstallen jeg har, men samtidig er vel alle enige om at vi er litt «tynne». Da kan det være viktig å få inn en spiller som John Arne som er anvendelig, kan spille i flere posisjoner og har vært gjennom dette før. Det vil gjøre oss enda sterkere, sier Fredriksen.

- Er dere trygg på at Riise er hundre prosent motivert for dette?

— Ja, hvis han ikke er det, så skriver han ikke under for oss, sier Fredriksen.

- Det har du diskutert med han?

- Ja, det er all in eller ingenting. John Arne er klar på at han er veldig interessert i dette. Og da kjenner jeg han så godt at jeg vet at når konkurranseinstinktet vekkes, så smeller det, sier Fredriksen.

Lillebroren er positiv

Lillebror Bjørn Helge Riise - til daglig AaFK-kaptein - stod over lørdagens oppgjør mot Molde. Han tror en signering av storebroren vil være positiv for AaFK som klubb.

— Det hadde vært utrolig artig om man fikk det til. Form meg personlig vil det være utrolig kult, men jeg tror også det kan være veldig bra for klubben, sier Riise.

- Er John Arne motivert nok for dette?

— Motivasjonen er høy. Det sier han i alle fall når jeg prater med han. Det høres sånn ut, men så gjenstår det jo å se da om han kommer hit om det bare er prat, sier Bjørn Helge Riise.

For hvis ikke, er det ingen nåde hos AaFK-kapteinen.

- Er han ikke hundre prosent motivert, så får han ikke lov til å spille av meg, sier Bjørn Helge Riise.