MOLDE: — Det er ikke jeg som har bedt om å få 11, det var Tore (Monsen, materialforvalter) og Ole Gunnar (Solskjær) som spurte om jeg kunne tenke meg å spille med 11 på ryggen. Det er en tillitserklæring og sa selvfølgelig ja. Det er en fin bekreftelse på at de har tro på meg, og at det er meningen jeg skal få en del spilletid i år, sier Sander Svendsen til Rbnett.

Sander Svendsen Foto: Bjørn Brunvoll

Da han debuterte i 2013 hadde Svendsen nummer 49. De to siste sesongene har han spilt med 32.— Jeg har aldri vært spesielt opptatt av draktnummer. Men mange av de største angriperne i de europeiske ligaene har jo nummer 11, så jeg synes det er litt kult, sier 18-åringen, og nevner Neymar i Barcelona og Costa i Bayern München som eksempler.

Moldes nye hjemmedrakt er faktisk nøyaktig samme modell som Barcelona og Manchester City bruker i Champions League.

I fjor spilte Ola Kamara med 11 på Molde-drakta. Tidligere var det Björn Bergman Sigurdarsson (2014), Jo Inge Berget (2013) og Pape Paté Diouf (2012) som bar dette nummeret. Felles for alle 11-erne er at de enten har reist tilbake til utlandet eller blitt solgt for store summer etterpå.

— Det blir litt å leve opp til, da. Jeg får satse på at 11 bringer lykke og at det fører til at jeg får mange gode tilbud fra utlandet etter hvert, sier Svendsen og smiler.

Sammen med Eirik Hestad, Ethan Horvath og Mohamed Elyounoussi viste han fram årets design under draktlanseringa i restauranten på Aker stadion før lørdagens treningskamp mot Aalesund. Angriperen synes den nye MFK-drakt ser svært bra ut.

— Den er fin, jeg er veldig fornøyd. Jeg har bare prøvd hjemmedrakta, og den likte jeg veldig godt, sier han.

Svendsen startet ikke i generalprøven, men skal spille søndagens kamp mot KBK i Kristiansund.