Heller ikke i år ble det opprykk til andre divisjon for Nils Arne Eggens Orkla. Eggens menn tapte 2-1 borte mot Tynset lørdag ettermiddag og dermed er det Tynset som rykker opp fra 3. divisjon avdeling 9. Til tross for tapet hadde trenerlegenden kun rosende ord til overs for Orklas overmenn etter kampen.

— Jeg synes det er godt gjort. De har en enestående evne til å vinne jevne kamper, kamper der de ligger under, som i dag. Vi hadde vel ballen i 70 prosent, sier Eggen til retten.no.

— De er farlige og veldig gode defensivt, og jeg ønsker dem lykke til i andredivisjon, sier 74-åringen.

Jevnt oppgjør

Tynset tok ledelsen etter 28 minutter av toppkampen. Vebjørn Strypet kom alene med Orklas keeper og var iskald i avslutningsøyeblikket og satte inn 1-0, skriver retten.no.

Orkla hadde også sine sjanser i første omgang og var centimetere fra utligning elleve minutter senere. Erik Helgetun vant en duell i Tynsets 16-meter etter et innlegg fra Knut Kåre Brøndbo, men headingen gikk i utsiden av stolpen og ut, ifølge Twitter-kontoen OrklaFK Live.

Orkla fikk også sin utligning etter 54 minutter. Arnstein Buøy driblet seg forbi to Tynset-spillere og sentret til Steinar Gjersvoll som kjempet bort et par forsvarere og utlignet til 1-1. Men gleden for Orkla var kortvarig. Kun to minutter senere fikk Lars Strypet stå helt umarkert i feltet og tok tilbake ledelsen med 2-1. Orkla følte seg snytt for et straffespark senere i kampen, men det ebbet ut i 2-1 og dermed var det Tynsets spillere som kunne slippe jubelen løs og feire opprykk til 2. divisjon. Hedmark-laget har 55 poeng etter 25 kamper og en luke på sju poeng ned til Orkla når det gjenstår én kamp.

Gamst-hattrick sikret opprykk

3. divisjon avdeling 10 ble også avgjort lørdag ettermiddag. Rosenborg 2 slo opprykssrival Steinkjer 4-1 og sikret seg i praksis plassen i 2. divisjon neste år. Med en kamp igjen å spille har de tre poeng ned til Kolstad, som har 18 mål dårligere målforskjell enn RBK.

Ifølge Salmarakademiet stilte RBK 2 med blant andre Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen, og det var sistnevnte som sendte RBK i ledelsen med en fin lobb etter 33 minutter. John Hou Sæter doblet ledelsen på straffespark seks minutter før pause og de neste minuttene handlet kun om Gamst Pedersen.

Etter 43 minutter skrudde han en corner direkte i mål og i omgangens siste minutt satte han inn 4-0 på en fin volley. Steinkjer og Petter Kristian Dahl fikk et trøstemål etter 80 minutter og sluttresultatet ble dermed 4-1.