STABÆK — AALESUND 1-4

Det var ikke helt ventet, men lørdag kveld fikk Rosenborg en solid hjelpende hånd fra Møre og Romsdal.

For Aalesund gikk hen og slo serietoer Stabæk hele 4-1 på Nadderud.

Det betyr at Rosenborg er seriemester om de slår Bodø/Glimt på Lerkendal søndag, ettersom RBK da vil ha en elleve poeng stor luke med bare tre serierunder igjen.

— Skal vinne resten

Det nekter Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen å bry seg om.

— Dette påvirker oss ingen verdens ting. For oss handler det om tre poeng. Det er alt det handler om. Vi skal vinne de fire kampene vi har igjen, og hva Stabæk gjør er uinteressant, sier han til adressa.no.

- Kan tanken om at seriegullet kan bli sikret snike seg inn i bakhodet?

— Nei, det gjør den ikke, sier Ingebrigtsen bastant.

Fem år siden sist

Men det som er helt sikkert er at det kan bli en real fest i Trondheim søndag. Det er fem år siden sist Rosenborg ble seriemester sist.

Siden den gang har det blitt flere trenerskifter og etter hvert også stor misnøye med hvordan Rosenborg har fremstått på banen.

I fjor sommer kom Kåre Ingebrigtsen inn etter at Per Joar Hansen fikk fyken. Med han ved roret har Rosenborg opplevd en eneste lang opptur.

Og søndag kan belønningen komme.

— Publikum forventer fest hver gang, og vi forventer at vi skal skape det hver kamp vi spiller på Lerkendal. Det er ikke hver gang vi klarer det, men i år har vi gjort det ganske ofte. Vi går utpå der for å slå Bodø/Glimt, sier Ingebrigtsen.