I mars ble Ronny Deilas stjernespiss siktet av det skotske fotballforbundet (SFA) etter et intervju med det nederlandske TV-programmet FC Rijnmond. Guiditti gjentok en supportersang fansen har laget om ham, der deler av teksten gjør narr av erkerivalen Rangers' dårlige økonomi. Rangers gikk konkurs og måtte spille på det fjerde høyeste nivået i Skottland.

— Det virket som fokuset var på at Rangers sine problemer i 2012. For meg var problemet i denne saken at en profesjonell spiller gjorde narr av en klubb i problemer. Folk mistet jobbene sine og det er helt enkelt ikke passende at spillere oppfører seg slik, sa tidligere ansatt i SFA, Vincent Lunny, til BBC i mars.

Funnet skyldig

Nå er det klart at Guidetti, som har scoret 15 mål for Celtic denne sesongen, har blitt funnet skyldig av SFA. Svensken blir ikke straffet med bøter eller suspensjon, men han har fått en advarsel av fotballforbundet. SFA kom frem til at han hadde brutt regelen om å ikke komme med provoserende kommentarer.

— Det er forskjellige standarderer for spillere og supportere. Spillerne må følge lovene til SFA, men det trenger ikke fansen å gjøre. Man forventer at fansen skal finne glede i motstandernes nedtur, men med spillere er det noe helt annet, sa Lunny.

Celtic har ikke kommet med noen kommentar på straffen, men har gjennom hele prosessen stått bak spissen.

— Vi er overrasket og skuffet over at denne saken har funnet veien til SFAs disiplinærkomité, sa en talsmann for klubben da siktelsen ble klar.

Kan ta et langt steg mot seriegullet fredag

Fredag kveld møter Celtic Dundee på hjemmebane. Med seier der, trenger Deila og co. bare to poeng på de siste tre kampene for å være garantert ligatittelen. Før kampen skal det også spillles en hyllestsang for Deila, med tittelen «Ronny Deila hear him roar, Ronny Deila we adore». I teksten heter det blant annet:

«He came in like the North wind and no-one knew his name, heart full of new ideas on how to play our game».

Kampstart er 20.45.