Nå har et lokalt band i Glasgow gitt ut en egen sang om Ronny Deila, kalt «Ronny’s Roar». Det kan oversettes til «Ronnys brøl», og viser til Deilas karakteristiske feiring foran Celtic-fansen.

«Ronny Deila hear him roar, Ronny Deila we adore», begynner låten. («Hør ham brøle, vi beundrer deg Ronny Deila»).

Lansert 1. mai

Den skotske avisen Daily Record har omtalt saken og viser til et mindre klipp av sangen som ligger på Youtube. Hele låten kan lastes ned på Itunes, som lanserte den fredag.

Det er det lokale bandet Johnny Mac & The Faithful, frontet av John MacLaughlin, som står bak. De har tidligere gitt ut flere Celtic-sanger, deriblant en hyllest av Deilas forgjenger Neil Lennon.

John MacLaughlin sier at han skrev sangen først som en oppmuntring til Deila etter at Celtic tapte FA-cupsemifinalen på forsmedelig vis.

— Jeg bestemte meg for å lage låten etter semifinalen da alle var nedfor etter handssituasjonen. Ronny Deila er briljant, og vi tenkte at vi skulle gi ham en oppmuntring. Celtic likte ideen, forteller han.

Synges før kveldens kamp

I teksten heter det blant annet:

«He came in like the North wind and no-one knew his name, heart full of new ideas on how to play our game».

Låten skal synges før kampen mellom Celtic og Dundee på Celtic Park fredag kveld.

— Jeg er så glad for at det går så bra for Ronny. Han har et godt forhold til fansen, og styreformann Peter Lawwell får ikke nok ære for å ha hentet ham hit. Hvem visste at fyren fra Norge skulle bli en av de beste managerne gjennom tidene?, sier MacLaughlin.

Celtic er så godt som seriemester med seier i kveld. Laget har et forsprang til Aberdeen på åtte poeng når fire runder gjenstår.