Usain Bolt løp viste få tegn til storform da han vant 200-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i New York lørdag.

Bolt er på vei tilbake til verdenstoppen etter å ha mistet hele forrige sesong på grunn av skade. Lørdagens løp i New York var imøtesett med stor spenning, men alt tyder på at den lynraske jamaicaneren fortsatt har et stykke igjen til godt gammelt slag.

Bolt måtte slite for å vinne 200-meteren og ble klokket i mål på middelmådige 20,29. Med til historien hører det at vindmåleren viste 2,8 sekundmeter motvind.

– Jeg er ikke veldig fornøyd. De første 100 meterne var svake, virkelig svake. Jeg aner ikke hva som skjedde, sa Bolt etter løpet.

Zharnel Hughes fra Anguilla ble andremann på distansen med 20,32, mens jamaicanske Julian Forte tok tredjeplassen på 20,46. – Jeg løp 150 meter og forsøkte så og ta det roligere, men så oppdaget jeg Zharnel ved siden av meg og måtte ta i igjen, sa Bolt.

Han var tilbake i New York sju år etter at han satte verdensrekord på 100 meter samme sted.

Jamaicaneren, som har verdensrekorden både på 100 og 200 meter, håper å være i toppslag under VM i Beijing i august. Det må han trolig også være for å forsvare sprinttronen. Amerikanske Justin Gatlin har imponert stort så langt denne sesongen, og har blant annet pyntet på sin egen personlige rekord på 100 meter. Den lyder nå på 9,74. Den tidligere dopingtatte amerikaneren har også årsbeste i verden på den dobbelte distansen med 19,68. (©NTB)