Torsdag kveld løp Jakob Ingebrigtsen en god 1500 meter på Bislett Games, fredag kveld smadret han alle rekorder på 3000 meter og lørdag kveld smelte Sandnes-gutten til med imponerende 1.53,83 på 800 meter.

En tid som er klar ny aldersrekord i Norge. Den forrige rekorden hadde han selv — to sekunder svakere enn lørdagens resultat.

Faktisk var tidens hans under kveldens Tyrvinglekene bare et par små tideler bak den beste tiden oppnådd av en europeer på distansen.

Løp smart

— Jakob løp veldig smart hele veien og vartet opp med to jevne og gode runder, sier trener og pappa Gjert Ingebrigtsen.

Tre løp på tre dager mener han ikke gjør noe, all den tid det nå er tre uker til neste konkurranse i Sverige.

— Egentlig må dette sies å være en drømmehelg for Jakob, han har virkelig fått god betaling for det treningsarbeidet han legger ned. Selv var også Jakob veldig godt fornøyd etter kveldens løp, sier han.

Forsvarte plassen i beste heatet

Det var nok ikke alle konkurrentene som likte like godt at Jakob Ingebrigtsen ble plassert i det best seedede heatet på Nadderud. Noen murret rett og slett fordi de mente at de hadde bedre tider enn Sandnes-løperen.

— Men for å si det slik; det var ingen som ytret noe etterpå. Tross alt ble han nummer fem i seniorklassen totalt, og da fortjente han faktisk plassen i det beste heatet, mener Gjert Ingebrigtsen.