ALFHEIM: Etter dagens trening presenterte TIL-trener Bård Flovik det som var en dårlig skjult hemmelighet: Sigurd Rushfeldt og Lars Petter Andressen blir assistenttrenere – foreløpig ut sesongen.

– Vi får Sigurd inn i en mer utpreget assistentrolle, sammen med Lars Petter. Sigurd skal fremdeles jobbe litt med keeperne sammen med Merete (Johansen), samt treninger som baserer seg på angrepsspill og spisstrening spesielt. Begge skal ha ansvar for defensiv og offensiv dødball, sier Flovik.

Og sier seg veldig fornøyd med teamet.

– De har ulik kompetanse, og jeg tror summen av alt er så sterkt som det er mulig å få det, sier hovedtreneren.

– Det blir krig

Rushfeldt har bøttevis med erfaring som spiller og har vært i nedrykksstriden før.

– Vi må vise enda mer guts og «trykk» utpå banen. Det må vi klare å få til, for de siste kampene blir krig og der må vi være med både fysisk og mentalt. Det handler om at vi gjør det vi kan for å bikke marginene vår vei. Det er ikke uflaks når ting skjer over tid, for eksempel når det gjelder avslutninger. Det går an å jobbe med, sier Rushfeldt til iTromsø.

– Handler det litt om at ledertyper må stå fram på banen?

– Ja, det er viktig at vi har spillere som går foran og vil nok, viser det og er offensiv i hodet. Det er utrolig viktig og veldig smittsomt – og i motsatt retning er det veldig smittsomt hvis vi har ledertyper som faller nedpå, går sur eller gir opp. Det er viktig at de rutinerte – eller de som skal dra lasset og tross alt er ute på banen – går foran i slike situasjoner, svarer «Rush».

– Har vi sett det nok?

– Vi har ikke nok poeng til at vi kan si vi har sett det nok. Vi kan ikke si oss fornøyd med det før vi er over streken – før vi har berget oss, svarer Rushfeldt.

Sterke kandidater

Rushfeldt har også en rolle på landslaget og jobb på NTG, mens Lars Petter Andressen er sportssjef for fotball på NTG.

– I første omgang er dette trenerteamet ut året, så evaluerer vi i høst. De er selvfølgelig sterke kandidater til å være med videre – så lenge de og vi ønsker det, sier Flovik.

– Kunne det ikke være en tanke at Merete tok seg av keeperne og at Sigurd konsentrerte seg om spissene som er hans spisskompetanse?

– Jo, han skal jo få jobbe med det også. Han er jo på feltet og har vært på feltet – av og til kan han være litt med keeperne og av og til har vi økter der vi ikke jobber spesifikt med det. Vi finner det beste ut av alt. Vi har tre keepere og trenger de ressursene også der, sier Flovik.

Zdenek Ondrasek har ikke scoret på de åtte siste kampene. Målkongen Rushfeldt hadde sjeldent måltørke – men slik jobbet han når det buttet imot:

– Selv likte jeg å trene på situasjoner jeg følte var viktig. Det var min måte, så er det sikkert andre spillere som har andre måter å takle det på. Det er viktig at man forsøker å gjøre noe med det og ikke bare håper at det skal gå over av seg selv, sier Rushfeldt til iTromsø.