Vålerenga har startet planleggingen av 2016-sesongen for lengst. Og det er klart at klubben henter 27 år gamle Anders Nedrebø fra Bærum.

Nedrebø, som også har en fortid i Asker og HamKam, er forsvarsspiller, men kan også brukes lenger frem på banen.

Knallhard jobbing venter

Etter det Aftenposten kjenner til har spilleren signert en treårskontrakt med Vålerenga, og slutter seg til Oslo-klubben etter nyttår. Avtalen ble klar for et par uker siden.— Det blir kanongøy. Det er ganske sykt, egentlig. Jeg gleder meg veldig. Jeg vet at det venter knallhard jobbing og at det blir et nytt nivå av seriøsitet. Men det blir veldig bra. Det blir et steg opp både klubbmessig og i livet, sier Nedrebø til Aftenposten.

— Vi kommenterer ikke spillerlogistikk, hverken for vår egen del eller eller for å skape uro i andre klubber i innspurten nå, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Aftenposten.

Tidligere Bærum-trener, Morten Tandberg, som nå er Kjetil Rekdals assistent i VIF, kjenner Nedrebø godt fra tiden i Bærum.

Nedrebø markerte seg med en lekker scoring borte mot Fredrikstad mandag da han elegant plasserte ballen helt oppe i krysset fra 12 meter.

Drømmescoring

Nå er det kanskje Klanen på Ullevaal som kan få glede av slike scoringer.

— Ja, så klart, Det kommer slike hver uke, flirer 27-åringen.

Ved siden av å spille fotball i Bærum studere han også ved Høgskolen i Oslo. Han er ferdig til våren, da er han utdannet siviløkonom.

— Det blir en litt annen tilværelse når man studere ved siden av fotballen, og spesielt når man satser 100 prosent på begge deler. Det har vært skole på morgenen og dagen, og trening på ettermiddag og kveld. Men det siste halvåret etter nyttår blir det oppgaveskriving. Da passer det å kombinere med trening. Da styrer jeg hverdagen selv, sier Nedrebø.

- Hvordan ser du på det å bli fotballspiller på heltid fremover?

— Det blir spennende. Jeg må prøve å heve meg noen prosent. Det blir mer trening, og det er sånn sett en tilværelse som er mer tilrettelagt for å satse. Men det å studere ved siden av er noe jeg har valgt selv. Og selv om det er krevende, går det greit om man er disiplinert. Men i mai kan det være utfordrende med masse eksamener, og cup- og seriekamper. Da merker man det, sier den anvendelige spilleren.

- Enormt å spille foran Klanen

Hvor vi får se ham på banen i Vålerenga? Det er ikke godt å si.

— Hele livet har jeg spilt under trenere som har hatt forskjellige preferanser på hvor jeg passer best. I utgangspunktet er jeg back, men kan også bekle samtlige midtbaneposisjoner.

- Det klassiske spørsmålet til en ny Vålerenga-spiller: hvordan blir det å spille foran Klanen på Ullevaal?

— Det blir helt enormt. Jeg gleder meg nesten like mye til det. Kanskje får jeg oppleve den nye stadion også. Uansett blir det stort. Jeg er vokst opp med at Klanen er Norges beste supportere, og som liten ble jeg alltid fascinert av det livet de lagde. Med sine morsomme sanger. Det blir unikt å få oppleve det selv. Det er vel noe jeg kanskje ikke trodde skulle skje, sier Anders Nedrebø.

Hverken Kjetil Rekdal eller Morten Tandberg har besvart Aftenpostens henvendelser.