LIECHTENSTEIN-SVERIGE 0-2/SPANIA-LUXEMBOURG 4-0

Sverige og Zlatan Ibrahimovic tok tre viktige poeng med 2-0-seieren borte mot lilleputtnasjonen Liechtenstein i fredagens EM-kvalifisering.

Den svenske stjernen var derimot heldig som ble værende på banen. Tidlig i kampen klappet han nemlig til Yves Oehri i kampens hete inne i feltet. Det viste TV-bildene tydelig, men dommeren så ikke episoden og den svenske spissen ble værende på banen.

Marcus Berg var innledningsvis hakket hvassere i avslutningene enn sin kollega. Panathinaikos-spissen hadde en stor sjanse før han ble spilt igjennom og sikkert scoret 1-0-målet etter snaue 20 minutter. Samme mann hadde også et par gode muligheter før han ble byttet ut.

Brente straffe

Sverige fikk straffe da Zlatan ble sparket på inne i feltet. Han tok selv straffen, mens Liechtenstein-målvakt Peter Jehle hadde ingen problemer med å redde det dårlig plasserte og løse forsøket fra ellevemeteren.

Ti minutter ut i 2. omgang skulle Zlatan endelig finne nettmaskene. Han banket til fra skrått hold. Det var hans sjuende mål på like mange kamper.

Med seiren sikret Sverige seg tredjeplassen i gruppe G med sine 15 poeng. Svenskene avslutter gruppespillet mot Moldova hjemme i Solna tirsdag og bør ta en ny tre poenger.

Allerede EM-klare Østerrike vant 3-2 borte mot Montenegro, mens Russland som slo Moldova med 2-1 borte og holder 2.-plassen med 17 poeng.

Spania gikk videre

I gruppe C vant Spania 4-0 over Luxembourg. Det var nok til å sikre plass i neste års fotball-EM i Frankrike.

Dobbeltscoringer av Santi Carzola og Paco Alcácer sikret EM-billetten, men seieren ble overskygget av skader på både David Silva, som måtte forlate banen etter bare ti minutter, og Alvaro Morata.

Seieren betyr at Vicente del Bosques menn ligger fem poeng foran Ukraina på tredjeplass på tabellen, og det kan ikke ukrainerne klare å ta igjen. Spanjolene skal forresten møte Ukraina i den siste EM.-kvalifiseringskampen i Kiev mandag.

Alcacer kom inn for Morata, da sistnevnte ble skadd. Det var et vellykket innhopp i og med at han tegnet seg på scoringslisten to ganger.

Men det var Carzola som åpnet scoringsballet fem minutter før pause. Det sto seg til det gjensto 23 minutter av kampen, Da satte Alcacer sin første scoring. Det gikk ikke mange minuttene før han satte nummer to, og deretter fastsatte Carzola sitt andre like før slutt. Det var en svært fortjent seier spanjolene sikret seg. (©NTB)