Bodø/Glimt hadde lite å spille for, mens Vålerenga hadde tatt turen for å nærme seg medaljestriden i eliteserien. Bodø bød på skikkelig ruskevær, og spesielt vinden skapte problemer for hvert sitt lag i hver sin omgang.

Det var bortelaget som var det beste laget fra start i Bodø denne kvelden. Hjemmelaget Glimt hadde lite å komme med, og skapte knapt en sjanse før pause.

— Det var greit å ta ett poeng etter den horrible offsiden de scorer på, sier matchvinner Trond Olsen til TV 2 etter kampen.

VIFs mål burde vært annulert

VIF hadde store sjanser til å ta ledelsen i første omgang, blant annet med et skudd fra Ghayas Zahid som gikk i stolpen etter 25 minutter.

Det skulle ta en time før vi fikk mål, og målet var et merkelig ett. Bortelagets Robert Lundstrøm plukket opp restene av en corner. Skuddet fra 20 meter gikk i en rar bue som Glimt-keeper Pavel Londak ikke klarte å gjøre noe med. Stolpen reddet hjemmelaget i første omgang, men Deshorn Borwn var på returen og satte inn 1-0. Reprisene viste dog at målet skulle vært annulert for offside.— Målet skulle vært annulert. Men vi kan snakke om to straffer vi ikke fikk sist, men jeg gidder ikke å stå her og diskutere dommersituasjoner, sier Kjetil Rekdal etter kampen.

Sen Olsen-scoring

Bodø/Glimt hadde lite å komme med før Trond Olsen plutselig var frempå. Anders Karlsen vant ballen gunstig på midtbanen, han tredde gjennom lynvingen Olsen som alene med keeper var iskald som det nordnorske været denne fredagskvelden, og satte inn utligningen.

— Jeg er veldig fornøyd med at vi tar over etter 1-1. Da får vi mer trøkk og energi. Alt i alt er jeg fornøyd med ett poeng, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

— Vi møter et veldig godt lag, og vi jobber steinhardt. Vi kommer tilbake og får ett poeng, og det er jeg godt fornøyd med, sier Halvorsen.

Det som egentlig var en ganske så trist kamp de første 60, åpnet seg veldig mot slutten. Hjemmelaget øynet sjansene for seier, og Vålerenga så noe paralysert ut.

Men det ble ingen vinner i denne kampen, og Vålerenga kan bare se at medaljehåpet svinner hen. Med én kamp mer spilt har Kjetil Rekdals gutter fem poeng opp til tredjeplassen.

— Det er disse kampene, som mot Start sist, når du leder med ti minutter igjen og egentlig har god kontroll, så mister du poeng på egne feil. 1-1 i dag gir vi bort. Det er dumt, og vi får straff fordi vi er naive. Du må være litt kynisk, sier Rekdal til TV 2s Davy Wathne etter kampen.