I lag med kameraten Johannes Lovund arrangerer Sætre det de har valgt å kalle for «Dugnadscupen».

– Det hele starta egentlig i Tromsø i fjor, der noen venner av meg arrangerte noe lignende. Rundt juletider i fjor ble min mor operert for kreft, og det var vel kanskje det som fikk meg til å foreslå dette for Johannes. Hun står meg så nær at det sikkert ga meg den siste inspirasjonen til å få i gang noe for en såpass viktig sak, sier initiativtaker Martin Sætre.

Vellykket operasjon

Morens operasjon for tykktarmskreft ble i ettertid beskrevet som vellykket.

– Hun har det heldigvis bra nå, sier Sætre.

I lag med kameraten fikk han booket seg inn i Sparebanken Møre Arena. Samtidig ble en rekke bedrifter og vennelag oppfordret til å melde seg på.

Lokale kjendiser

BILDETEKST: Stiller opp: Kjell «Kjellen» Bigset stiller gledelig opp til veldedighetskampen i Ålesund lørdag. Foto: Renate Furre Henriksen Sandvær

Lørdag braker det løs på kunstgresset. Og i tillegg til heder og ære mellom lagene, blir det en skikkelig bonuskamp for ett av lagene: En showkamp mot lokale kjendiser.Så spørs det da hvor mye fotballferdigheter folk som Ina Breivik, Astrid Overaa og Audun Sørseth har. Men en som i alle fall er trygg på at han skal briljere med sine fotballkunnskaper, er Kjell «Kjellen» Bigset.

– Jeg har spilt 475 kamper fra Hasundgot og har omtrent like mange mål. Nå har jeg hatt på meg leggskinn og gått rundt med fotballsko i ei uke, så nå er jeg klar for å gå ut i hundre og øke på etter hvert, sier «Kjellen».

Håper på 50.000. Lørdag blir det med andre ord mulighet til å finne ut om «Kjellen» er så god som han faktisk hevder.

– Det er klart alderen begynner å komme, men jeg føler jeg fortsatt har et bra skudd. Jeg har et fraspark som en fjordingshest, hevder han.

Arrangørene håper å samle inn om lag 50.000 kroner til kreftsaken i løpet av lørdagen. Det er gratis inngang, men folk oppmodes til å gi sin støtte likevel.

– Vi håper dette kan bli en fotballfest for et godt formål, sier Johannes Lovund.