RÅDHUSPLASSEN, OSLO (Aftenposten): Langrennsløperne åpnet sesongen allerede før Sankthans på Aker brygge i går.

Norske langrennsløpere har knapt gått i mål på det siste turrennet før de er ute i gatene. Folk møter opp og NRK lager sendinger. Det norske folk får ikke nok av vinterens helter.

Mer av dette

Skipresident Erik Røste smilte selv om solen gikk ned før finalene. Han ser gjerne at langrenn sommerstid på rulleski blir enda mer populært og at det skal ligge enda mer prestisje i det for løperne. Dermed også oppmerksomhet rundt sporten hele året og mer penger inn.

  • Svaret er ja på spørsmål om jeg vil ha mer av dette. Men det er samtidig også en balanse. Vi har stor interesse for de tre store sommerskisatsingene vi har i Norge. Vi må bygge videre på det vi har, og jeg er usikker hvor mange slike renn vi skal satse på, sier skipresident Erik Røste til Aftenposten.

Han er klar på at langrennsfolket også ønsker seg en del av oppmerksomheten også sommerstid.

  • Vi er i en startfase med dette og det har vært store endringer på kort tid. Det er viktig å vise seg frem i en tid hvor helt andre idretter er i fokus, sier Røste.

Sparker i gang løperne

Et skirenn i en helt flat løype på Rådhusplassen knappe to måneder etter at vintersesongen ble avsluttet, kan høre meningsløst ut. Det er ikke helt bortkastet for løperne skal vi tro herrenes sprinttrener Arild Monsen.

  • Det har faktisk litt betydning. Det trigger konkurranseinstinktet. Det er en måte å få løperne i gang i det viktige treningsarbeidet som de står foran, sier Monsen.

Men han mener at det ikke trengs flere konkurranser sommerstid.

  • Det er nok av konkurransemuligheter for løperne. Det finnes hundrevis av muligheter i alt fra motbakkeløp til rulleskikonkurranser, sier Monsen.

Går helst på snø

Vinner av herreklasse ble Sondre Turvoll Fossli. Han er klar på at dette var et løp uten betydning bortsett fra at de støttet en god sak – Aktiv mot kreft.

  • Det kan jo være at rulleski har en fremtid som en større idrett. Men det er nå en gang vinteren jeg satser på.

Han klarere ikke å bygge opp den helt store spenningen i kroppen foran slike løp som dette. Det klarer heller ikke Therese Johaug som ble utslått tidlig denne ettermiddagen på Rådhusplassen.

  • Dette har den betydningen at vi større en veldig god sak. Vi sitter jo i traileren til ti minutter før løpet og så varmer vi litt opp. Men det er gøy å konkurrere. Det er det alltid, fortalte hun og var ikke så veldig skuffet at det ikke gikk helt hennes vei denne dagen.

Heidi Weng måtte se seg slått av Maiken Caspersen Falla i finalen. Heller ikke hun fikk til å henge med geipen på grunn av tap.

  • Det er alltid gøy å gjøre det bra. Det er også gøy å få litt fart i kroppen og konkurrere igjen. I dag var Maiken suveren. Jeg hadde ikke hatt sjanse til å slå henne uansett.