Skarsfjord: - Jeg håper og tror at Brann rykker opp

Rune Skarsfjord fikk ingen drømmeretur til Stadion.

BRANN STADION (bt.no): — Takk for sist. Hyggelig å se deg igjen.

Kasper Skaanes ga sin gamle trener, Rune Skarsfjord, en utstrakt hånd og gode ord i pressesonen etter kampen. Skarsfjord svarte med en vennlig klapp på skulderen og gode ord tilbake.

HØNEFOSS-SJEF: – Vi tapte 3-0 og det er helt fortjent, sier Hønefoss-trener Rune Skarsfjord etter kampen mot gamleklubben Brann. Foto: Digitalsport

For selv om Skarsfjords retur til Brann Stadion ikke ble helt slik han hadde håpet, tok han tapet med fatning.

Få, knapt ham selv, hadde forventet at bunnlaget Hønefoss skulle få med seg noe som helst fra oppgjøret mot Brann – og etter at Fredrik Haugen sendte Brann i ledelsen tidlig, var de heller aldri i nærheten.

— Det er stor forskjell på lagene, på troppene og på klubbene, og det ser man egentlig utpå der. Vi tapte 3-0 og det er helt fortjent, sier Skarsfjord, og utdyper:

- Trivelig gjensyn

— Vi var gode i de første ti minuttene, men så fikk de et mål og da roet de seg. Skal man slå Brann, så må man få dem litt «shaky» i starten, for de har sine brister de også, det er det ingen tvil om.

Narvikingen synes det var trivelig å være tilbake på stadionet, hvor han først var assistent og så trener i fire år. Som man kunne se av den korte samtalen mellom han og Skaanes, har han fortsatt en god tone med flere personer i klubben.

SUSER: Fredrik Haugen dunket inn 1-0 for Brann fra langt hold. Foto: Ørjan Deisz

— Det er fortsatt mange kjente folk her. Jeg kjenner jo stort sett hele spillergruppen - jeg har vel tatt ti av dem opp i A-stallen. Det er gode gutter og flotte fotballspillere, som jeg ser at begynner å bli voksne nå, sier Skarsfjord og legger til:

— Jeg unner dem alt godt og både håper og tror at Brann rykker opp.

Det begrunner han slik:

— Jeg tror ikke at Sandnes Ulf verken er økonomisk eller sportslig sterk nok til å holde hele veien inn. Det hjelper Brann. Jeg synes også at Brann har noe fint på gang, sier han.

Leder et lag i krise

Selv er han i problemer i Hønefoss, som både er i sportslig og økonomisk krise. Laget ligger helt sist i 1. divisjon og ser ut til å rykke ned, men de har større bekymringer enn som så.

Om ikke den økonomiske situasjonen bedrer seg, kan Hønefoss nemlig risikere å bli degradert lenge før sesongen er ferdigspilt.

— Vi er en klubb som kjemper for å overleve driftsmessig, så kommer vårt fokus til å være på å vinne fotballkamper. Vi skal gjøre det vi kan, så lenge det er mulig, sier Skarsfjord, som klamrer seg til håpet om å overleve.

— Hvis vi får fullføre sesongen, så har vi fire av bunnlagene på hjemmebane. Det kan gi oss en mulighet - hvis vi er gode nok.

Det var de ikke mot Brann.