BRANN STADION (bt.no): Supporterne hastet ikke akkurat til Brann-butikken for å kjøpe drakter med nummer 25 på ryggen da Amadiya Rennie ble hentet mot slutten av overgangsvinduet. Liberieren, som Brann fikk i retur da Jakob Orlov ble lånt ut til Hammarby, var nemlig et ubeskrevet blad for de fleste.

Det var derfor knyttet stor spenning til kantspilleren, som mot Hønefoss fikk en plass i startelleveren for første gang siden overgangen forrige uke.

Med over 8000 argusøyne rundt seg, presenterte Rennie seg med å dra av den ene Hønefoss-forsvareren etter den andre. Allerede da halvtimen var passert, var han blitt en publikumsfavoritt.

— Det var en god følelse. Å høre at publikum roper navnet ditt fra tribunene er blant de beste følelsene man kan ha i fotballen. Det var deilig, sier Rennie, som selvsagt smilte bredt etter Stadion-debuten.

— Vår beste

25-åringens prestasjon tok mange på sengen, i positiv forstand, men trener Lars Arne Nilsen var ikke like overrasket. Etter å ha sett Rennie på trening i en uke, visste han godt hva han fikk da han satte kantspilleren inn på laget.

— Vi har sett på trening i det siste at det var et eller annet med ham, så jeg er ikke veldig overrasket over at han er så god, sier Nilsen, som mener den utleide Hammarby-spilleren kanskje var Branns beste i 3-0-seieren.

— Han var meget god. Han spilte de andre god, han ga oss mye fart i bakrom, han jobbet hardt tilbake ... Han spilte en meget god kamp. Han var kanskje vår beste, sier Nilsen.

Sotrastrilen holdt ikke mye tilbake på rosen etter kampen. Ærlig som han er, sa han rett ut at Rennie har en egenskap han har savnet hos sine offensive spillere – nemlig et klokt fotballhode.

— Han gjør ting rett. En del av de andre spillerne fører ballen inn i trange situasjoner, mens han ser situasjonen mye bedre. Han slipper ballen når han skal, han drar seg forbi når han skal og han løper i bakrom når han skal. Han er en veldig klok spiller – med fart, sier Nilsen.

Mangler kamptrening

Selv var Rennie godt fornøyd med sin første hele kamp for Brann, men ikke alt var helt som det skulle være.

— Jeg synes jeg var god. Det var ikke helt maksimalt, for jeg har ikke spilt så mange minutter i det siste. Mot slutten var jeg litt tregere, men jeg begynner å føle meg bra, sier han.

Rennie startet kun tre av Hammarbys kamper i Allsvenskan i vår.

— Jeg er fortsatt ikke 100 prosent, men jo mer jeg spiller, jo bedre blir det. Trenerne hadde tro på at jeg kunne gjøre det bra i denne kampen, så da var det bare å gjøre det, sier han.

- Tror du denne prestasjonen var god nok til at du er i startelleveren også i neste kamp?

— Vi har trenere som tar den avgjørelsen. Det avhenger nok av hvilket lag vi møter, for til hver kamp har vi en forskjellig strategi. Så det kommer an på, men jeg håper det, sier Rennie.

Roser vennlige Brann

Etter Sogndal-kampen var liberieren opptatt av at været ikke var slik hans venner i Hammarby hadde fortalt ham at det var.

Etter Hønefoss-kampen var det flere enn værgudene som fikk ros. Velkomsten han har fått i Brann, har nemlig vært over all forventning.

— Dette er den første klubben jeg har kommet til som har tatt så godt imot meg. Støtteapparatet, spillerne, supporterne – alle har vært helt supre. Alle i klubben er veldig vennlige, sier Rennie.

Så gjenstår det å se hva han kan bidra med i innspurten av sesongen. Selv peker han på flere ting.

— Jeg er god på mye. Én mot én, løp med ball, løp uten ball ... Alt avhenger av situasjonen, sier han.

I så fall vil det neppe gå lang tid før drakt nummer 25 er å se på tribunene.