Assistenttrener Agnar Kristensen skal lede laget inntil videre, mens klubben jakter på en ny hovedtrener åtte måneder etter at Normark tegnet en toårskontrakt med Tromsø

– Hovedgrunnen er de manglende sportslige resultatene. Det har likevel vært en vanskelig beslutning å ta for styret, sier nestleder i TIL-styret Lars Espejord etter et to timer langt ekstraordinært styremøte i TIL onsdag ettermiddag.

Må ha forandring

I en pressemelding skriver styreleder Trygve Myrvang at det nå vil være best for klubben å skifte trener. «Situasjonen er så alvorlig at det tvinger fram forandringer», heter det.

På fire dager nær kommer trenerbyttet i Tromsø nøyaktig ett år etter at Otto Ulseth måtte gå som hovedtrener. Steinar Nilsen kom den gang inn som trener, skapte ny optimisme og gjorde Tromsø til ett av formlagene i høstsesongen i fjor. Da Ivar Morten Normark overtok som hovedtrener gikk Nilsen over i stillingen som sportslig leder

Forhandlinger

Steinar Nilsens navn har vært inne i spekulasjonene om hvem som kan overta etter Normark. Espejord ville onsdag ettermiddag ikke kommentere Nilsen, Bård Flovik, Tom Nordlie eller noen andre navn som har vært framme i diskusjonen.

– Vi har nå innledet forhandlinger med Normark om betingelsene for fratredelse. Ut over dette ønsker ikke vi å kommentere sammensetningen av ledelsen i klubben, sier Espejord.

Venter på avtale

Gjennom pressesjef Bjørn Eirik Jansen ønsket Normark å formidle at han ikke vil kommentere sin avgang før forhandlingene er over.

Med ti poeng ligger Tromsø godt plassert i bunnen av eliteserien. Til helgen er det Molde på hjemmebane som venter.

Fire Tromsø-trenere er blitt sparket siden 2001-sesongen:

2001: Svenske Tommy Svensson tok over for Terje Skarsfjord som ble avsatt. TIL rykket ned.

2003: Terje Skarsfjord tok over etter at Trond Johansen fikk sparken. TIL endte på 11. plass.

2005: Otto Ulseth avsatt midt i sesongen. Steinar Nilsen tok over som trener. TIL endte på 8. plass.

2006: Ivar Morten Normark avsatt etter 14 serierunder.

(©NTB)