I går kom den overraskende nyheten om at nåværende TUIL-trener Truls Jenssen gir seg etter årets sesong, for å ta fatt på jobben som ny spillerutvikler i TIL.

Hos "Dalingan" ligger man ikke på latsiden, og nå kan tidligere TIL-trener Ivar Morten Normark bli ny sjef på brakka.

– Det vil være dumt av oss å ikke tenke på Ivar Morten. Han har et sterkt fotballnavn, som helt sikkert vil stå på blokka til TUIL-styret, melder styreleder Erik Ringberg.

Ringberg og Normark er gamle bekjente, noe som kan tale til fordel for TUIL.

– I tillegg er Ivar Morten en veldig flott fyr, og har store fotballkunnskaper. At han kommer inn i bildet er ikke utenkelig, fortsetter Ringberg.

En annen ting som kan tale for at Normark kan bli ny TUIL-trener er at han fortsatt bor og eier bolig på Kvaløysletta.

Taus Normark

Dermed kan det gå mot to Narvik-væringer bak roret på TUIL-skuten neste år. Nåværende hjelpetrener Rune Martinussen er jo også som kjent fra malmbyen.

– Rune har to år igjen av kontrakten, og han skal vi selvsagt snakke nøye med, sier Ringberg (se egen sak).

Ivar Morten Normark på sin side ønsker ikke å kommentere TUIL-interessen.

– Når det gjelder jobbsituasjonen min så ønsker jeg ikke å kommentere den, sier Normark.Om bosituasjonen i byen sier han imidlertid følgende:

– Vi bor på Kvaløya fortsatt, og stortrives i Tromsø, smiler han.

Det var for en ukes tid at Jenssen fikk vite at han hadde fått jobben som ny spillerutvikler.

– Truls har brutt kontrakten i forståelse med TUIL. Han har bidratt for oss i ni år, og vi vil bare benytte sjansen til å ønske ham lykke til videre, sier Ringberg.

Skal diskutere økonomi

Økonomisk er det ennå ikke klart hva TIL må betale for å få Jenssen frigitt fra kontrakten.

– Det har vi ikke diskutert i styret enda. Truls hadde i utgangspunktet en kontrakt på to år til, men jeg tror på en god løsning fra alle parter.

– Så økonomien kan ikke stoppe dette?

– Jeg skal ikke forskuttere noen ting, men vi har et så godt forhold til både Truls og TIL at dette får vi til.

– Det ville være smålig av oss i å nekte Truls å gå til TIL. Vi vil ikke legge hindringer i veien, og vi må bare forholde oss til verden som den er, legger Ringberg til.

– Vi har full forståelse for at Truls er en attraktiv person, og det er ingen sure miner over at TIL nå henter han. Jeg tror det bare kommer til å styrke det gode samarbeidet mellom TIL og TUIL, sier Ringberg.