– De fortjener ikke å havne opp i en slik situasjon for fjerde, femte eller sjette gang på få år. Løsningen er ikke hodekapping, men fotballfaglig, uttalte Ivar Morten Normark tirsdag.

Etter det åttende serietapet mot Stabæk mandag, ble styret i tabelljumbo Tromsø samlet på telefon for å diskutere den sportslige situasjonen i klubben.

Spekulasjonene florerte om Nordmark skulle erstattes av den tidligere Moss-treneren Mike Speigh, og om sportssjef Steinar Nilsen også i år skulle steppe inn på trenersiden for å redde klubben fra nedrykk.

Ikke enkle grep

Styret tok ingen nye grep og sier de trenger mer tid til å vurdere hvilke løsninger som skal settes inn.

– Det finnes ingen enkle valg for å bedre situasjonen for klubben. Det er viktig å tenke både kortsiktig, for at Tromsø fortsatt spiller i Eliteserien i fotball i 2007, og på å sikre klubbens langsiktige mål, heter det i en pressemelding fra styreleder Trygve Myrvang, der det samtidig signaliseres et nytt ekstraordinært styremøte i løpet av et par dager

Knivsegg

TIL-treneren sier han har fryktelig lyst å fortsette å lede TIL, slik han gjorde under tirsdagens trening.

– Men jeg må ikke være trener. Selv har jeg et humoristisk avslappet forhold til min egen situasjon som hovedtrener. Det er en jobb der du lever på en knivsegg, sier Normark til Bladet Tromsø.

Han innrømmer at presset på ham er «energikrevende».

– Men ikke for slitsomt. Jeg håper vi klarer å flytte fokus i denne prosessen fra personer til fag. Jeg skjønner selvsagt at det er min stilling de diskuterer på styremøtet, men jeg klarer ikke å være bekymret for min egen framtid, sier Normark.

— Hva synes du om at styret skal avvente situasjonen ytterligere noen dager nå?

— Det har jeg ingen kommentar til, svarer Normark.