Igland Garasjen Foto: Jan Oddvar Eide
Red Rock Marine Foto: Sondre Steen Holvik
Palmesus Foto: Thomas Hegna
Norgesplaster Foto: Torstein Øen
Strai Kjøkken Foto: Tore André Baardsen
AS Nymo Foto: Roald Ankersen
Dyreparken Foto: Heida Gudmundsdottir
Carshine Foto: Tor Mjaaland

KRISTIANSAND: Med alle åtte finalistene i boks, er det klart for sluttspillet i Årets Sørlandsbedrift 2016. I den grad det har vært mulig, er kvartfinalene satt opp slik at «beslektede» bedrifter møter hverandre i kamp. Avstemningen foregår i 48 timer per finale, og det kan kun stemmes én gang fra hver mobiltelefon.

Første kvartfinale: Norgesplaster vs. Carshine (18-20. september)

Norgesplaster Foto: Torstein Øen

Sårpleie fra Vennesla møter bilpleie fra Sørlandsparken i den første kvartfinalen. Med lokale eiere, rekordresultat i 2015 og eksport til 25 land er den tradisjonsrike venneslabedriften ingen enkel konkurrent for Carshine, på sin side Sørlandets største og mest moderne senter for bilpleie som behandlet over 6500 biler i 2015. Tirsdag vet vi hvem som trenger plaster på såret, og hvem som kan vaske og polere seg i forkant av semifinalene.

Andre kvartfinale: Igland Garasjen vs. Strai Kjøkken (21-23. september)

Igland Garasjen Foto: Jan Oddvar Eide

Aust mot vest, Grimstad mot Kristiansand og garasjer mot kjøkken. Treforedling er fellesnevneren, ellers er de også begge norgesledende innen hvert sitt felt, har nisifret omsetning og over 50 års historie.

Tredje kvartfinale: Dyreparken vs. Palmesus (25-27. september)

Dyreparken Foto: Heida Gudmundsdottir

Det store underholdningsoppgjøret: Julius og Kaptein Sabeltann skal måle styrke mot artistene på Bystranda første helga i juli. Femtiårsjubilanten Dyreparken med sine én million årlig besøkende er Norges største familieattraksjon. Palmesus, med sine 30.000 festglade publikummere, er Skandinavias største strandfest.

Fjerde kvartfinale: AS Nymo vs. Red Rock Marine (28-30. september)

AS Nymo Foto: Roald Ankersen

Industrioppgjøret med etablert, tradisjonsrik bedrift fra Grimstad mot nyetablert og raskt voksende bedrift fra Kristiansand. Nymo hanket inn sin største kontrakt noensinne på over en halv milliard til Johan Sverdrup i fjor høst. Red Rock har bokstavelig talt snudd seg etter vinden i et krevende offshoremarked for å sikre videre vekst. Resultatet: fra 0 til 57 mill. i omsetning i perioden 2011 til 2015.